Πολιτική
Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 17:15

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

Σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) που ψηφίστηκε στη Βουλή, άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ηρώ Διώτη.

Σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) που ψηφίστηκε στη Βουλή, άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ηρώ Διώτη.

Καταθέτοντας τις απόψεις της επί του ζητήματος στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου, η κα Διώτη τόνισε ότι τα προωθούμενα μέτρα δεν σχεδιάστηκαν για να ενισχύσουν τις ΑΠΕ ή για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, αλλά για να διευκολύνουν τους επενδυτές.

Τοποθετούμενη δε στο θέμα του ενεργειακού σχεδιασμού ανέφερε: «αν ο στόχος του 20% από ΑΠΕ ως το 2020 όπως προβλέπει το νομοσχέδιο δεν ποσοτικοποιηθεί ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε πως προχωράει η σημαντική αυτή υπόθεση και αν δεν συμπεριληφθεί σε ένα γενικότερο ενεργειακό σχεδιασμό, τι συζήτηση μπορούμε να κάνουμε για το αν θα έχουμε αποτελέσματα και για ποιό πράγμα ακριβώς νομοθετούμε;».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την ηγεσία του υπουργείου, που – όπως ισχυρίσθηκε - υποτιμά τους πολίτες, προσπαθώντας να περάσει από το παράθυρο σοβαρά ζητήματα όπως αυτό της καύσης των απορριμμάτων που εισήχθη στο νομοσχέδιο στο παρά πέντε.

Κατηγόρησε τέλος την υπουργό, ότι «προτίμησε το “στρίβειν δια του αρραβώνος”, ακολουθώντας την γνωστή τακτική της κυβέρνησης, η οποία ενώ έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα για την κοινωνία μετά την μεταπολίτευση, παραδίδει μαθήματα για το πώς θα δρα η Αριστερά».