Πολιτική
Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010 10:40

Αλ. Κοντός: Το παλιό, γκρίζο ΠΑΣΟΚ πίσω από την κατάθεση Μαντέλη

Στο «παλιό και γκρίζο ΠΑΣΟΚ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, απέδωσε ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός την κατάθεση της Σταματίνας Μαντέλη για την υπόθεση Βατοπεδίου, και υποστήριξε για μία ακόμη φορά πως δεν έχει πολιτικές ευθύνες. Νέα τροπή μετά την αποκάλυψη ιδιόχειρου σημειώματος της κ. Μαντέλη.

Στο «παλιό και γκρίζο ΠΑΣΟΚ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, απέδωσε ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός την κατάθεση της Σταματίνας Μαντέλη για την υπόθεση Βατοπεδίου, και υποστήριξε για μία ακόμη φορά πως δεν έχει πολιτικές ευθύνες για το θέμα της ανταλλαγής των εκτάσεων με τη Μονή.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Κοντός κατηγόρησε την πρώην διευθύντρια πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαντέλη ότι άλλαξε την κατάθεση της («άλλα είπε στην πρώτη εξεταστική και άλλα τώρα»), επισημαίνοντας πως ειδικά στην κατάθεσή της στην εισαγγελέα Σπυροπούλου δεν είχε μιλήσει περί πιέσεων από πολιτικά πρόσωπα.

Εν τω μεταξύ, η εξέταση της υπόθεσης πήρε νέα τροπή μετά την αποκάλυψη ιδιόχειρου σημειώματος σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, το οποίο έγραψε η κ. Μαντέλη «καθ' υπαγόρευση» της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως ισχυρίστηκε η ίδια στην απολογία της στην ανακρίτρια, στην οποία και το προσκόμισε.

Κατά την απολογία της στην ειδική ανακρίτρια, η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστήριξε ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων με τη Μονή Βατοπεδίου ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, για την εφαρμογή της οποίας γίνονταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών, και «φωτογράφισε» συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στις εν λόγω παρεμβάσεις.

Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια, η κ. Μαντέλη αναφέρεται συγκεκριμένα στους τότε υπουργούς Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Μπασιάκο, και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ.Κοντό, καθώς και στο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, Γ. Αγγέλου, υποστηρίζοντας ότι «αν δεν υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις, δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή τόσο σύντομα, ή δεν θα γινόταν καθόλου».