Πολιτική
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους έντονες, προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Θα υπάρχουν όμως και μικρά διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί, αλλά από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και σταδιακά στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες. Θα υπάρχουν πάντως και μικρά διαστήματα βελτίωσης κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.