Πολιτική
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 16:00

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών, καθώς διαπιστώνουν ότι το υπουργείο ΥΜεΔ, «ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ένα εντελώς διαφορετικό ν/σχ , σε σχέση με εκείνο που συζητήθηκε στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων».

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών, καθώς διαπιστώνουν ότι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ένα εντελώς διαφορετικό ν/σχ , σε σχέση με εκείνο που συζητήθηκε στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (Π.Σ.Χ.Ε.Μ.) αναφέρει πως αποδέχθηκε στο σύνολό τους τις ρυθμίσεις που περιείχε το σχ/ν, «παρά το γεγονός ότι αρκετές από αυτές θα είχαν αρνητικές για τον κλάδο μας επιπτώσεις».

«Όμως», καταγγέλλει το Συνδικάτο, «ακολούθησαν ενορχηστρωμένες παρεμβάσεις και πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για την πλήρη απομείωση της αξίας των αδειών και την άρση κάθε περιορισμού που θα λειτουργούσε κατά την άποψή τους ως εμπόδιο στην ελεύθερη πρόσβαση στο επάγγελμα».

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών καταγγέλλου ακόμα πως το υπουργείο «χωρίς να ζητήσει την άποψή τους και αφού είχε παρέλθει η περίοδος της διαβούλευσης, προχωρεί σε μία σειρά τροπολογιών οι οποίες μεταβάλλουν εντελώς όχι μόνο το γράμμα, αλλά και το πνεύμα του αρχικού σχεδίου νόμου». Παράλληλα καταγγέλλουν ότι δεν στάθηκε δυνατό να συναντήσουν τον υπουργό κ. Ρέππα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, τέλος, ότι «μετά από τις εξελίξεις αυτές, ο κλάδος δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα τα οποία θα συρρικνώσουν και θα αφανίσουν τους Έλληνες μεταφορείς υπέρ των οργανωμένων μονοπωλίων».