Αθλητικά
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 20:14

Α1 Μπάσκετ: Μαρούσι-Πανελλήνιος 75-70

Σε ματς-θρίλερ στον ¶γιο Θωμά ο Πανελλήνιος δώρισε την νίκη (75-70) στο Μαρούσι, το οποίο με δυο τρίποντα-μαχαιριές των Πελεκάνου και Κις έκανε το 1-0 στη σειρά των μικρών τελικών.

Σε ματς-θρίλερ στον ¶γιο Θωμά ο Πανελλήνιος δώρισε την νίκη (75-70) στο Μαρούσι, το οποίο με δυο τρίποντα-μαχαιριές των Πελεκάνου και Κις έκανε το 1-0 στη σειρά των μικρών τελικών.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης το Μαρούσι μετρούσε 12 νίκες σε 14 παιχνίδια με τον Πανελλήνιο από τη σεζόν 2004-΅05, όταν οι «Ολυμπιονίκες» ανέβηκαν στην Α1. Το σερί των «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκε στην πρεμιέρα των μικρών τελικών του πρωταθλήματος, αφού το Μαρούσι επικράτησε με 75-70 κάνοντας το 1-0 στη σειρά με τον Πανελλήνιο. Οι γηπεδούχοι «φωνάζουν» για τα σφυρίγματα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Καϊμακόγλου μπήκε φουριόζος στο παρκέ, αφού με προσωπικές ενέργειες του διεθνή φόργουορντ το Μαρούσι προηγήθηκε 7-1 μόλις στο 3Ά10ΆΆ. Η ομάδα των βορείων προαστίων προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους, όμως η αντίδραση του Πανελληνίου ήταν άμεση. Οι «Ολυμπιονίκες» πέρασαν την μπάλα στο ζωγραφιστό με τον Βουγιούκα, μειώνοντας αρχικά σε 12-9 πριν ο Παπαμακάριος δώσει το προβάδισμα για πρώτη φορά στον Πανελλήνιο, κάνοντας το 12-15 με τρίποντο στα 6Ά45ΆΆ. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 13-18, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους κόντρα στο Μαρούσι που μπλόκαρε στην άμυνα του Πανελληνίου.

Ο Ίαν Βουγιούκας μετέτρεψε το δεύτερο δεκάλεπτο σε παράσταση για έναν ρόλο, κερδίζοντας κατά κράτος τις μονομαχίες του με τον Χόμαν και τον Μαυροειδή. Ο νεαρός φόργουορντ σκόραρε τους 12 από τους 18 πόντους του Πανελληνίου σε αυτό το διάστημα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα μέσα στη ρακέτα του Αμαρουσίου. Με καλάθι του Βουγιούκα, μάλιστα, οι «Ολυμπιονίκες» προηγήθηκαν με +9 (27-36) στο 18Ά, πριν ο Κις μείωσε σε 29-36 με το οποίο ολοκληρώθηκε η δεύτερης περίοδος

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε κίνηση ματ βάζοντας τον Αριγκμπάμπου πάνω στον Βουγιούκα ενώ η ομάδα των βορείων προαστίων βρήκε λύσεις στην επίθεση από τον Λούκας. Ο Αμερικανός έκανε το 43-42 στο 26Ά05ΆΆ όμως το παιχνίδι έγινε... ροντέο στα τελευταία λεπτά με σφυρίγματα που «εκνεύρισαν» τους γηπεδούχους. Στο 28Ά ο Μπατής χρεώθηκε με «τραβηγμένο» αντιαθλητικό στον Σμιθ, προκαλώντας το ξέσπασμα των ανθρώπων και των φιλάθλων του Αμαρουσίου! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ¶ρης Βωβός και Παναγιώτης Αλεξανδρής... πετάχτηκαν από τις θέσεις τους στα επίσημα, ενώ ο Γκόντας έδωσε τεχνική ποινή στον πάγκο των γηπεδούχων για διαμαρτυρία! Τα πράγματα αγρίεψαν περισσότερο όταν ο Νάτζφεϊ ευστόχησε σε τρίποντο κάνοντας το 51-50 και χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία επειδή ζήτησε φάουλ!

Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν δύο τρίποντα μαχαιριές των Πελεκάνου, Κις έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Ο φόργουορντ των «κιτρινόμαυρων» έκανε το 70-68 στο 39Ά ενώ ο Κις όπλισε και εκτέλεσε πίσω από τα 6.25μ., κάνοντας το 73-70 στα -20.9ΆΆ για τη λήξη. Ο Σμιθ αστόχησε για τρεις όμως ο Λούκας χρεώθηκε με μεταφορά μπάλας στα -11.1ΆΆ δίνοντας δεύτερη ευκαιρία στον Πανελλήνιο. Ο Παπαμακάριος καθυστέρησε στην επαναφορά και ο Καϊμακόγλου διαμόρφωσε το τελικό 75-70.

Πηγή: www.gazzetta.gr