Πολιτιστικά
Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 18:37

Ραδιοφωνικό αφιέρωμα στον Καββαδία

Οι άνθρωποι που γνώρισαν από κοντά τον Νίκο Καββαδία και μελέτησαν ή μελοποίησαν το έργο του, μιλούν για την ποίησή του στο Δεύτερο Πρόγραμμα (103,3), από τις 31 Μαϊου-4 Ιουνίου, καθημερινά, από τις 19:00 μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

Οι άνθρωποι που γνώρισαν από κοντά τον Νίκο Καββαδία και μελέτησαν ή μελοποίησαν το έργο του, μιλούν για την ποίησή του στο Δεύτερο Πρόγραμμα (103,3), από τις 31 Μαϊου - 4 Ιουνίου, καθημερινά, από τις 19:00 μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

Στο ραδιοφωνικό αφιέρωμα συμμετέχουν οι Γιώργος Ζεβελάκης , Έλγκα Καββαδία, Δημήτρης Καλοκύρης , Γιάννης Κοντός , Μαριανίνα Κριεζή, Μαίρη Μικέ, Θανάσης Νιάρχος, Σταύρος Πετσόπουλος, Γιώργος Τράπαλης, Διονύσης Τσακνής, Φίλιππος Φιλίππου, Αντώνης Φωστιέρης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Ανδρέου, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας, Μαρίζα Κωχ, Θάνος Μικρούτσικος, Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι μαθητές των Αρσάκειων Σχολείων. Αποσπάσματα από τις πιο γνωστές ποιητικές συλλογές του Καββαδία θα απαγγείλει ο Γιώργος Κιμούλης.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του «Έτους Καββαδία» για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του ποιητή.