Κόσμος
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2002 14:08

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από εκρήξεις στην Ισπανία

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν για άγνωστους ακόμα λόγους σε κάδους απορριμμάτων σε γειτονικές περιοχές της Γαλικίας στη βορειοδυτική Ισπανία, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Από την πρώτη έκρηξη σκοτώθηκε ένα ζευγάρι στην πόλη Ρεντοντέλα, όταν ένας κάδος απορριμμάτων που βρισκόταν έξω από το σπίτι τους εξερράγη τη στιγμή που πιθανώς πετούσαν τα σκουπίδια τους. Περίπου 1,5 ώρα νωρίτερα στην πόλη Βίγκο της ίδιας περιοχής, ένα δωδεκάχρονο αγόρι και ο πατέρας του, τραπεζικός υπάλληλος, τραυματίστηκαν από παρόμοια έκρηξη που σημειώθηκε έξω από την είσοδο του γκαράζ του σπιτιού τους. Το παιδί τραυματίστηκε στο πρόσωπο και την κοιλιακή χώρα και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

Η αστυνομία αποκλείει πάντως την πιθανότητα να κρύβονται πίσω από τις εκρήξεις η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ ή η ακροαριστερή Γκράπο και κλίνει μάλλον στην εκδοχή του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Η περιοχή της Γαλικίας, βόρεια της Πορτογαλίας, αποτελεί διαμετακομιστικό σταθμό λαθρεμπορίας ναρκωτικών προερχομένων από τη Λατινική Αμερική με προορισμό τις ευρωπαϊκές αγορές.