Πολιτική
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2002 14:20

Επίθεση Κ. Καραμανλή στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας

ΑΝΕΒΑΣΕ, κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής του προς την κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και πως χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση, μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να ζητήσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Καραμανλής ύστερα απο τη συνεδρίαση των Συντονιστών του κόμματός του για την κατάσταση της οικονομίας, εν όψει του νέου προϋπολογισμού, κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι επί χρόνια έλεγε ψέμματα στον ελληνικό λαό και παραπλανούσε συνειδητά την Ευρωπαϊκή Ενωση για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η κυβέρνηση υποστήριζε πως οι προϋπολογισμοί ήταν πλεονασματικοί, αλλά στην πραγματικότητα ήταν πλασματικοί και σημείωσε ότι η επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της Νέας Δημοκρατίας για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Eurostat, επιβεβαίωσε ότι το δημόσιο χρέος απο 99,6% του ΑΕΠ που υποστήριζε η κυβέρνηση είναι κατά πολύ υψηλότερο και φθάνει στο 105%, κάτι που δείχνει ότι η ελληνική οικονομία είναι υπερχρεωμένη. Το δημόσιο χρέος, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για τον καθορισμό της πορείας της χώρας στο μέλλον και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΝΔ είναι ακόμα υψηλότερο. Η συμπεριφορά αυτή, πρόσθεσε, με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού, τραυματίζει καίρια την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και πίσω απο την εικονική πραγματικότητα με τις αλχημείες της κυβέρνησης, η πραγματικότητα είναι ότι η ελληνική οικονομία απέχει πολύ απο την πραγματική σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και θέλει 80 χρόνια για να φθάσει το στόχο.

Εκανε λόγο για τις χειρότερες επιδόσεις χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και για αδιέξοδη πολιτικη της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, καταδικάστηκε απο το λαό στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Το πρόβλημα της οικονομίας, κατέληξε ο κ. Καραμανλής, είναι πολιτικό και χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση με όραμα, στόχο και προτάσεις, με τόλμη για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Χρειάζεται, είπε, μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, που θα δώσει τη μάχη για τη διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά και με πλήρη δημοσιονομική απογραφή, ώστε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ