Πολιτική
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 18:33

Στην Εξεταστική παρέπεμψε για ενδεχόμενη κλήση Σημίτη ο Γ. Πεταλωτής

Στην Εξεταστική Επιτροπή παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα της ΝΔ να κληθεί στην επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Στην Εξεταστική Επιτροπή παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα της ΝΔ να κληθεί στην επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του από την Κομοτηνή, αρμοδιότητα για κλήση μαρτύρων έχουν οι εξεταστικές επιτροπές.

Στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Σε κανέναν δεν διαφεύγει ότι η ΝΔ λίγο αργά ενδιαφέρθηκε για τη διαφάνεια, όταν εκείνη ήταν που συντόνισε και κάλυψε το Βατοπέδιο, αποχωρώντας ως κυβερνητική πλειοψηφία, τρεις φορές από το Κοινοβούλιο.

Πρόσθεσε πως «η ΝΔ προσπαθώντας να δείξει ενδιαφέρον για τη διαφάνεια διέγραψε τον κ. Αρ. Παυλίδη επτά μήνες μετά τις εκλογές, αφού πρώτα φρόντισε, κλείνοντας τη Βουλή, να παραγράψει όλα τα σκάνδαλα των υπουργών της».

Αντιδιαστέλλοντας τη στάση του κόμματός του συμπλήρωσε: Εμείς, την επομένη των εκλογών, μιλήσαμε για διαφάνεια, εμείς προτείναμε τη σύσταση όλων των εξεταστικών επιτροπών, ακόμα και εκεί που υπήρχαν υπόνοιες για παλαιότερα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, γνωστοποίησε ότι σύντομα θα εξαγγελθεί η οικοδόμηση του νέου νοσοκομείου της Κομοτηνής και επέκρινε τον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, κάνοντας λόγο για ένα ανύπαρκτο έργο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ