Πολιτική
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 19:34

Κλιμακώνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με αφορμή την υπόθεση Siemens

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά την ομολογία του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για λήψη «χορηγίας» από τη Siemens.

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά την ομολογία του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για λήψη «χορηγίας» από τη Siemens.

Mετά το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κλήση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική Επιτροπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αφού τόνισε πως η απόφαση για τους μάρτυρες είναι θέμα της επιτροπής, πέρασε στην αντεπίθεση.

Σε κανέναν δεν διαφεύγει ότι η ΝΔ λίγο αργά ενδιαφέρθηκε για τη διαφάνεια, όταν εκείνη ήταν που συντόνισε και κάλυψε το Βατοπέδιο, αποχωρώντας ως κυβερνητική πλειοψηφία, τρεις φορές από το Κοινοβούλιο, σημείωσε.

Πρόσθεσε πως «η ΝΔ προσπαθώντας να δείξει ενδιαφέρον για τη διαφάνεια διέγραψε τον κ. Αρ. Παυλίδη επτά μήνες μετά τις εκλογές, αφού πρώτα φρόντισε, κλείνοντας τη Βουλή, να παραγράψει όλα τα σκάνδαλα των υπουργών της».

Αντιδιαστέλλοντας τη στάση του κόμματός του συμπλήρωσε: Εμείς, την επομένη των εκλογών, μιλήσαμε για διαφάνεια, εμείς προτείναμε τη σύσταση όλων των εξεταστικών επιτροπών, ακόμα και εκεί που υπήρχαν υπόνοιες για παλαιότερα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Οι επισημάνσεις του κ. Πεταλωτής προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να απευθύνει τις υποδείξεις και τα διδάγματα “περί διαφάνειας” στους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, κυρίους Τσουκάτο και Μαντέλη».

«Και ας μας απαντήσει, επιτέλους, πώς εξηγείται το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ήταν τόσο κοντά στις ηγεσίες του Κινήματος, πήραν χρήματα -κατά δική τους ομολογία- από τα “μαύρα” ταμεία της SIEMENS» προστίθεται στην ανακοίνωση.