Πολιτική
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010 15:34

ΝΔ: Κυβερνητική παθητικότητα στον τουρισμό

«Στάση παθητικότητας και μοιρολατρίας απέναντι στον Τουρισμό» χρεώνει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκ μέρους της αρμόδιας τομεάρχη Όλγας Κεφαλογιάννη.

«Στάση παθητικότητας και μοιρολατρίας απέναντι στον Τουρισμό» χρεώνει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκ μέρους της αρμόδιας τομεάρχη Όλγας Κεφαλογιάννη, τονίζοντας πως αυτός «με συμβολή 18% στο ΑΕΠ θα μπορούσε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην έξοδο της χώρας από την ύφεση».

Συγκεκριμένα, η κ. Κεφαλογιάννη κατηγορεί την κυβέρνηση πως «μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών προέβη σε μια σειρά από ενέργειες που υπονομεύουν ευθέως, αντί να στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό».

«Η στάση αυτή είναι απολύτως ανεύθυνη. Η κρίση πλήττει σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό και η κυβέρνηση παραμένει αδρανής και άβουλη, χωρίς κανέναν σχεδιασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έφτασε η στιγμή ο υπουργός Τουρισμού και η κυβέρνηση να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις τόσο για θεσμικά ζητήματα, όπως η επανίδρυση αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού, η μετεξέλιξη του ΕΟΤ και τα γραφεία του στο εξωτερικό, όσο και για ζητήματα άμεσης προτεραιότητας, όπως είναι η διαχείριση της κρίσης στον Ελληνικό Τουρισμό, η αντιμετώπιση των αρνητικών δημοσιευμάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Εξωτερικού και η άρση του καμποτάζ», συμπλήρωσε η βουλευτής της ΝΔ.

« Για όλους τους παραπάνω λόγους, καταθέσαμε στη Βουλή επερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κύριο Παύλο Γερουλάνο», κατέληξε.