Πολιτική
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010 15:40

ΓΣΕΕ: «Ιλαροτραγωδία» η συνάντηση υπ. Εργασίας - εργοδοτών

Στα γραφεία του ΣΕΒ θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης 1/6, η συνάντηση ΓΣΕΕ - εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣEΒΕΕ, ΕΣΕΕ) για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Παναγόπουλος: «Ιλαροτραγωδία» η συνάντηση του υπ. Εργασίας με τους εργοδότες.

Στα γραφεία του ΣΕΒ θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης 1/6, η συνάντηση ΓΣΕΕ - εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣEΒΕΕ, ΕΣΕΕ) για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την αυριανή συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σχολίασε: «Οι θέσεις της Συνομοσπονδίας είναι δεδομένες περιλαμβάνονται στην πρόσκληση την οποία έχουμε στείλει στους εργοδότες που αφορούν κυρίως και στο εισόδημα. Τώρα μάλιστα ενόψει και των εξελίξεων υπάρχει ένα πρόσθετο ζήτημα η θωράκιση και η προστασία της ΕΓΣΣΕ η οποία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μαζί με το συνολικότερο πλαίσιο των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που το αμφισβητούν Βρυξέλλες, Αθήνα και Εργοδότες».

Ο κ. Παναγόπουλος παρατήρησε εξάλλου ότι η σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εργοδότες εξελίσσεται σε μια ιλαροτραγωδία ως προς τη διαδικασία και το περιεχόμενο. «Ας μην κουράζονται στο Υπουργείο Εργασίας για να φτιάχνουν τέτοιους νόμους, ας πάρουν έτοιμο το σημείωμα που έχει δώσει και στην "Τρόϊκα" (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ) ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.