Πολιτική
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες βαθμιαία μέχρι το τέλος της ημέρας στα ανατολικά και νότια θα ενισχυθούν. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι, βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνεόυν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.