Πολιτική
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 13:34

ΝΔ: Προχειρότητα και ερασιτεχνισμός στο Ασφαλιστικό

«Έσπειρε ανέμους με το Μνημόνιο και τώρα θερίζει θύελλες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», τόνισε εκ μέρους της ΝΔ, σχετικά με το ασφαλιστικό, ο αρμόδιος τομέαρχης Ιωάννης Βρούτσης.

«Έσπειρε ανέμους με το Μνημόνιο και τώρα θερίζει θύελλες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», τόνισε εκ μέρους της ΝΔ, σχετικά με το ασφαλιστικό, ο αρμόδιος τομέαρχης Ιωάννης Βρούτσης.

«Διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε μόνη της, μακριά από τη Βουλή, τα κόμματα, τους φορείς και την κοινωνία», πρόσθεσε.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επέδειξε προχειρότητα και ερασιτεχνισμό, που αποτυπώθηκαν και στο κείμενο του Μνημονίου». «Χαρακτηριστική είναι η αντίφαση ανάμεσα στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση, με το περιεχόμενο του Μνημονίου», συμπλήρωσε και τόνισε ακόμα πως «κρίσιμα ζητήματα που αποτυπώθηκαν στο ν/σχ ανατρέπονται από το Μνημόνιο». «Η κυβέρνηση φέρεται να αγνοεί το περιεχόμενο του παρότι το υπέγραψε».

Ο κ. Βρούτσης παρατήρησε ακόμη ότι «η διαφαινόμενη δραματική μείωση των συντάξεων, η απότομη αύξηση των χρονικών ορίων και των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση χωρίς τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής, σε συνδυασμό με τις περικοπές που ήδη έχουν θεσμοθετηθεί για τις συντάξεις, διαμορφώνουν έναν σύγχρονο οικονομικό και κοινωνικό εφιάλτη».

Καταλήγοντας, ο τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε ότι οι ανατροπές που έρχονται, «αποτελούν θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης, χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα».

«Υπονομεύουν τη στοιχειώδη κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη που είναι απαραίτητες για την επιτυχία των στόχων του μηχανισμού στήριξης και την έξοδο της χώρας από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά.