Πολιτική
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 19:17

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Φ. Πετσάλνικου - Γ. Μπούζεκ

Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γέρζι Μπούζεκ υποδέχτηκε σήμερα στη Βουλή, ο κ. Φ. Πετσάλνικος.

Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γέρζι Μπούζεκ υποδέχτηκε σήμερα στη Βουλή, ο κ. Φ. Πετσάλνικος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, ο πρόεδρος της Βουλής εξήρε το ρόλο του κ. Μπούζεκ για τη συνδιαμόρφωση των αποφάσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα έθεσε το ζήτημα της πρότασης κανονισμού για απ’ ευθείας εμπόριο με τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου ως μία πολιτικά λανθασμένη κίνηση εκ μέρους των οργάνων της Ε.Ε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε την επίσκεψή του ένδειξη αλληλεγγύης, δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών, ενώ τόνισε τη σημασία της συνεργασίας προκειμένου να υπάρξει μια κοινή οικονομική και νομισματική πολιτική στην Ε.Ε.

«Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας αφορά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά θα βοηθήσει όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό η συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα εθνικά κοινοβούλια και δη με τη Βουλή των Ελλήνων καθίσταται πολύ σημαντική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε τέλος ότι πρώτιστο μέλημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να βρίσκεται κοντά στους πολίτες επιτελώντας τα καθήκοντά του σε συνεργασία με όλα τα εθνικά κοινοβούλια.