Αθλητικά
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 12:51

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον τέταρτο τελικό της Α1

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο ΣΕΦ, ενόψει του τέταρτου αγώνα των τελικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ύστερα από σχετική απόφαση της Αστυνομίας, κατά την διάρκεια της σημερινής σχετικής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο ΣΕΦ, ενόψει του τέταρτου αγώνα των τελικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ύστερα από σχετική απόφαση της Αστυνομίας, κατά την διάρκεια της σημερινής σχετικής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο επικεφαλής των μέτρων τάξης, Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Γεώργιος Μαρατσόλας, μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ο διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Γεώργιος Κονδύλης, εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός (Γεώργιος Μαντζάνας, Νίκος Μπουντούρης ), της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (Μιχάλης Γεωργαντής), της ΔΕΑΒ (Θεόδωρος Κεφαλάς ) και από πλευράς ΣΕΦ, η Πρόεδρος και Συντονίστρια Διευθύντρια Μαρία Μανιδάκη, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Βαλλεργάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Σταδίου.

Τα επιπρόσθετα μέτρα για την επικείμενη νέα αναμέτρηση των «αιωνίων» στο ΣΕΦ είναι:

- Η τοποθέτηση ειδικού προστατευτικού πλέγματος (δίχτυ), αντίστοιχου εκείνου του ΟΑΚΑ, διαστάσεων 15 μέτρων μήκους και 25 μ. ύψους, κατά μήκος του πάγκου του Παναθηναϊκού και μέχρι του σημείου της φυσούνας, για την αποτροπή ρίψης αντικειμένων απ΄την κερκίδα.

- Το κλείσιμο για λόγους ασφαλείας και των τμημάτων των πτυσσόμενων κερκίδων 122 (θέσεις 97) και 123 (θέσεις 105). Ως εκ τούτου θα εκδοθούν συνολικά 10.783 εισιτήρια, τα οποία όπως είναι γνωστό θα διατεθούν για τις ανάγκες της γηπεδούχου ΚΑΕ.

- Η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις ανάγκες του αγώνα θα διαθέσει 150 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας, έναντι 120 στον προηγούμενο αγώνα, ενώ 15 security (έναντι 10 την προηγούμενη φορά) θα βρίσκονται πάνω απ τη φυσούνα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης

- Οι θύρες θα ανοίξουν στις 19.15, δηλαδή δυόμιση ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού (21.45).

- Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα κλείσει στις το μεσημέρι της Κυριακής (14.00), προκειμένου να ελεγχθεί.

Παράλληλα ισχύουν και όσα μέτρα είχαν αποφασιστεί για τον αγώνα περασμένης Κυριακής στο Σ.Ε.Φ.

Αναλυτικά:

- Αστυνομική δύναμη (μια διμοιρία ΔΙΜΕΤ) θα υπάρχει πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ δύναμη της Αστυνομίας θα αναπτύσσεται στη φυσούνα κατά την είσοδο και έξοδο του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο. Κατά την είσοδο – έξοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο η φυσούνα θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη , με την τοποθέτηση πρόσθετης, μέχρι τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας.

- Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ κατά την προσέγγισή της στο Στάδιο, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε επίκαιρες θέσεις. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.

- Ο έλεγχος από τους αστυνομικούς των φιλάθλων που θα προσέρχονται στο Στάδιο, θα είναι ιδιαίτερα ενδελεχής. Δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση σε κανέναν που δεν θα έχει εισιτήριο εισόδου.

- Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο χώρο του Σταδίου από νωρίς την Κυριακή, ενώ πριν τον αγώνα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας θα επιθεωρήσουν όλους τους χώρους.

- Στο parking Α’ θα σταθμεύσουν μόνο οχήματα κατόχων σχετικών διαπιστεύσεων και αντίστοιχων εισιτηρίων διαρκείας, Η είσοδος κατόχων προσκλήσεων θα γίνεται από τη θύρα των επισήμων.

- Το νερό και τα αναψυκτικά που θα πωλούνται από το μπαρ του Σταδίου, θα διατίθενται σε πλαστικά κυπελάκια. Απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοολούχων.

- Αναφορικά με την είσοδο των δημοσιογράφων (και των τεχνικών), θα ισχύσουν τα συμφωνηθέντα για όλους τους αγώνες των play off.

Πηγή: www.gazzetta.gr