Πολιτική
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 15:25

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό με βολές κατά της τρόικας

Να μην αποδεχθεί όσα εκτός μνημονίου -όπως υποστηρίζουν- εισηγείται η τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) ζητούν από τον υπουργό Εργασίας 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με ερώτηση που κατέθεσαν.

Να μην αποδεχθεί όσα εκτός μνημονίου -όπως υποστηρίζουν- εισηγείται η τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) ζητούν από τον υπουργό Εργασίας 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με ερώτηση που κατέθεσαν.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Μιχάλης Κατρίνης, Μιχάλης Τζελέπης, Βασίλης Γερανίδης, Νικος Σαλαγιάννης, Βασίλης Κεγκερογλου, Όλγα Ρενταρή - Τέντε, Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Καρύδης, Τάσος Σιδηρόπουλος, Παύλος Στασινός και Γιάννης Αμοιρίδης σημειώνουν ότι με βάση όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας δημιουργείται η εντύπωση ότι, για την τρόικα, το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από δραματική περικοπή των συντάξεων.

Αναφέρουν ακόμη πως δημιουργείται η αίσθηση ότι οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντιμετώπιση της από ιδιωτικά σχήματα.

Οι βουλευτές ρωτούν τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για όσα κινούνται εκτός μνημονίου κι αν (η κυβέρνηση) θα σεβαστεί τη σύμβαση και τη ρήτρα του ελληνικού κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε πως πως «η κυβέρνηση δρα συντεταγμένα, υπάρχουν αρμόδιοι υπουργοί και αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί που χειρίζονται τα ζητήματα με τα οποία είναι επιφορτισμένοι και τη θέση μας για το ασφαλιστικό την έχουμε πει και θα φανεί με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».