Αθλητικά
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 18:40

Επίσημα στην ¶ιντραχτ ο Τζαβέλλας

Παίκτης της ¶ιντραχτ Φρανκφούρτης θα είναι και επίσημα για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Παίκτης της ¶ιντραχτ Φρανκφούρτης θα είναι και επίσημα για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Ο γερμανικός σύλλογος ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, την απόκτηση του 22χρονους αριστερού οπισθοφύλακα από τον Πανιώνιο για 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι «κυανέρυθροι» θα εισπράξουν το πλήρες ποσό σε τρεις δόσεις, μια κάθε χρόνο μέχρι το 2012. Επίσης, διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 30% και θα εισπράξουν 200 χιλιάδες ευρώ αν η ¶ιντραχτ μπει σε ομίλους Champions League και 100 χιλιάδες αν μπει σε ομίλους Europa League. Για κάθε συμμετοχή του Τζαβέλλα με την εθνική ομάδα ο Πανιώνιος θα εισπράττει 10 χιλιάδες ευρώ. 5% του συνολικού ποσού θα καταβληθεί στην Κέρκυρα, η οποία επίσης διατηρούσε δικαιώματα του παίκτη.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας, όμως, πρόλαβε και έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτη της ¶ιντραχτ στο panionios.gr. Εκεί τόνισε το γεγονός πως το νέο αυτό βήμα αποτελεί πρόκληση για την καριέρα του, που θα διαφημίσει και τον Πανιώνιο στο εξωτερικό.

Αναλυτικότερα δήλωσε:

«Από τη πρώτη στιγμή που ξεκίνησε όλη αυτή η διαπραγμάτευση με την ¶ιντραχτ, προτίμησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους για να προασπίσω τα συμφέροντα τόσο του Πανιωνίου, όσο και τα δικά μου. Από την αρχή ο Πρόεδρος μου είπε ότι αυτή η πρόταση ήταν εξαιρετική και μία ευκαιρία για μένα να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου σε ένα υψηλότερου επιπέδου πρωτάθλημα, αλλά παράλληλα ήταν και για το καλό του Πανιωνίου ο οποίος θα διαφημιστεί ως σύλλογος και στο εξωτερικό.

Μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε και η επιθυμία των φιλάθλων του Πανιώνιου να με δουν με τα χρώματα μίας ευρωπαϊκής ομάδας και όχι σε μία αντίπαλη ελληνική, γιατί αυτοί οι φίλαθλοι, μαζί με τον Πρόεδρο με βοήθησαν, με την αγάπη και τη στήριξη τους, να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος.

Τα 2,5 αυτά χρόνια που έμεινα στη Νέα Σμύρνη και ενώ από μικρός υποστήριζα άλλη ελληνική ομάδα, έγινα Πανιώνιος, παραμένω Πανιώνιος και αυτή είναι η ομάδα που αγαπώ. Αυτό το λέω τώρα, μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής μου, γιατί ίσως κάποιοι να το εκλάμβαναν διαφορετικά αν το έλεγα όσο ήμουν ακόμα στην ομάδα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Πάνθηρες, για τη στήριξη τους, αλλά και στον Κώστα Τσακίρη που προσπάθησε να κάνει την καλύτερη συμφωνία τόσο για τον Πανιώνιο όσο και για μένα και παράλληλα να με βοηθήσει να υλοποιήσω ένα όνειρο που είχαμε και οι δυο, για μια μεταγραφή στο εξωτερικό.

Ελπίζω στην πρώτη ευκαιρία που θα έχω και θα κατέβω στη Νέα Σμύρνη να βρεθώ ξανά ανάμεσα σε φίλους».

Στην ¶ιντραχτ θα αγωνίζεται και ο Φάνης Γκέκας.