Πολιτική
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 18:48

Κατάθεση Β. Πολύδωρα στην εξεταστική για Siemens

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Siemens κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας.

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Siemens κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πολύδωρας, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens με χρηματισμούς, σημείωσε πως αν υπάρχει στο σκέλος του C4I, αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί στη φάση της σύναψης της αρχικής σύμβασης.

Υπογράμμισε δε ότι θεωρεί απολύτως έντιμους τους αξιωματικούς των επιτροπών παραλαβής.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η πέμπτη τροποποιητική σύμβαση που επέφερε στο σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων, ήταν ό,τι το επιβεβλημένο για το Δημόσιο στη φάση που βρήκε το σύστημα το Φεβρουάριο του 2006 όταν ανέλαβε υπουργός.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην επιτροπή Κωνσταντίνος Τζαβάρας πρότεινε το υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει απευθείας από το ομότιμο γερμανικό υπουργείο πλήρης διαλεύκανση και αποστολή των στοιχείων της υπόθεσης στην εξεταστική.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για έξι επιπλέον φακέλους με λογαριασμούς του επιχειρηματία Μάριου Κάτσικα που εστάλησαν από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή.

Ο κ. Βαλυράκης υποστήριξε πβς πρόκειται σίγουρα για μαύρο χρήμα της Siemens και επέκρινε τον ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό για την απώλεια χιλιάδων σελίδων δικαστικών συνδρομών που εστάλησαν στη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ