Πολιτική
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι οποίες κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θα είναι έντονες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά από 12 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή σε ολη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι πολύ εντονα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι ανεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πιθανώς στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές η και καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Απαγόρευση απόπλου

Απαγορεύτηκε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, από τις 16:00 ο απόπλους όλων των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.