Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 10:39

Με θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκές αγορές

¶νοδο σημειώνουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα αναζωπύρωσαν την αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία. Ενισχύεται η μετοχή της BP.

¶νοδο σημειώνουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα αναζωπύρωσαν την αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία.

Σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της BP, ανακτώντας μέρος των απωλειών που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, με τους αναλυτές να εκτιμούν ωστόσο ότι η άνοδος θα είναι περιορισμένη. Ο τίτλος του βρετανικού κολοσσού ενισχυόταν νωρίτερα κατά 2,7%.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές στον τραπεζικό κλάδο. Οι Banco Santander, BNP Paribas και Barclays σημειώνουν άνοδο από 1,9% έως 2,3%.

Στις 10:06 ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.020,09 μονάδες, αυξημένος κατά 0,6%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 0,3%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,4% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,6%.