Κόσμος
Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 12:27

ΗΠΑ: Φονικές πλημμύρες στo Αρκάνσας

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Αρκάνσας των ΗΠΑ, όταν –κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ κοιμόνταν- πλημμύρισε περιοχή στην οποία κατασκήνωναν, μετά από υπερχείλιση ποταμού.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Αρκάνσας των ΗΠΑ, όταν –κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ κοιμόνταν- πλημμύρισε περιοχή στην οποία κατασκήνωναν.

Προς το παρόν οι αρχές δεν γνωρίζουν πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, ωστόσο δεκάδες άτομα έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με τις πρώτες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον Ερυθρό Σταυρό, υπήρχαν περίπου 300 άνθρωποι στην κατασκήνωση.

Το περιστατικό συνέβη λόγω υπερχείλισης του ποταμού Λιτλ Μιζούρι, στο δυτικό Αρκάνσας. Το γραφείο του κυβερνήτη τη πολιτείας ανακοίνωσε ότι το ύψος του νερού στο ποτάμι αυξήθηκε από το ένα μέτρο στα επτα το πρωί της Παρασκευής, και ακολούθησαν πλημμύρες που σάρωσαν κατασκηνώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, ενώ συνεργεία εργάζονται για ην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ