Πολιτική
Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 17:06

Μ. Καρχιμάκης: Θα διασφαλίσουμε το εισόδημα του αγρότη

«Είμαστε αποφασισμένοι να χτίσουμε γέφυρα εμπιστοσύνης μεταξύ των αγροτών και του υπουργείου», δήλωσε σήμερα από την Ελασσόνα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης

«Είμαστε αποφασισμένοι να χτίσουμε γέφυρα εμπιστοσύνης μεταξύ των αγροτών και του υπουργείου», δήλωσε σήμερα από την Ελασσόνα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη αγροτικών φορέων της περιοχής.

«Ως κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε το εισόδημα του Έλληνα αγρότη, αλλά, αυτή τη φορά, αυτό θα γίνει με κανόνες και αρχές», δήλωσε ο κ. Καρχιμάκης και παράλληλα, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι πολιτικές, που εφαρμόζει το υπουργείο, θα αποδώσουν.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός επισήμανε ότι «παλαιότερα οι πολιτικές που εφαρμόζονταν, ήταν χωρίς σχέδιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και πολλές σπατάλες». Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων των αγροτών, παρατήρησε ότι η πολιτική, που ακολουθήθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ο αγροτικός κόσμος σε μια αντιπαραγωγική λογική. «Αυτό, πρέπει να το ανατρέψουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρξει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στη χώρα, αλλά και στη συνυπευθυνότητα που έχουν πολίτες και πολιτεία να συμβάλουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ειδικότερα στις ευθύνες των καταναλωτών, ούτως, ώστε να διαμορφωθεί μια εθνική καταναλωτική συνείδηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ