Αθλητικά
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 21:56

Ολυμπιακός: Κατ' αρχήν συμφωνία με Λίνεν

Με στόχο, όπως τόνισε, την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά από τεσσερισήμισι ώρες ο Έβαλντ Λίνεν έδωσε τα χέρια με τους «ερυθρόλευκους». Υπογραφές δεν... έπεσαν μιας και υπάρχει η εκκρεμότητα του Γερμανού με την Μόναχο 1860.

Με στόχο, όπως τόνισε, την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά από τεσσερισήμισι ώρες ο Έβαλντ Λίνεν έδωσε τα χέρια με τους «ερυθρόλευκους». Υπογραφές δεν... έπεσαν μιας και υπάρχει η εκκρεμότητα του Γερμανού με την Μόναχο 1860.

Διετές κλειστό το συμβόλαιο

Κλειστό διετές συμβόλαιο πρόκειται να υπογράψει ο Έβαλντ Λίνεν και όχι 1+1 όπως είχε ανακύψει στην αρχή. Οι ετήσιες απολαβές του θα είναι 550.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα η επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός πρόκειται να γίνει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

«Να επιστρέψουμε στην κορυφή»

Εξερχόμενος των γραφείων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Γερμανός τεχνικός, Έβαλντ Λίνεν, ξεκαθάρισε πως συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν υπέγραψε συμβόλαιο, καθότι εκρεμμούν κάποια διαδικαστικά ζητήματα με την Μόναχο 1860. «Έχουμε συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να ξεκαθαρίσω πως δεν υπέγραψα συμβόλαιο, διότι απομένουν ορισμένα διαδικαστικά θέματα με την Μόναχο 1860. Είμαι εδώ με την σύμφωνη γνώμη της Μόναχο 1860. Θα με αφήσει να φύγω χωρίς αποζημίωση. Το θέμα είναι πως πρέπει να γυρίσω στην Γερμανία να λύσω το συμβόλαιό μου και μετά να υπογράψω. Η συμφωνία είναι δεδομένη. Για μένα είναι τιμή και πρόκληση να προπονήσω μία τόσο μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Στόχος μας είναι να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή. Εκεί θέλουμε να την οδηγήσουμε» τόνισε.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον ήταν όνειρό του όταν ήταν στον Πανιώνιο το να εργαστεί σε μία μεγάλη ομάδα, επισήμανε πως «τα όνειρα γίνονται μόνο το βράδυ. Σίγουρα είναι μία μεγάλη τιμή να είμαι προπονητής του Ολυμπιακού, μιας ομάδας που έχει πολλές απαιτήσεις και ο κόσμος ζητάει πολλά. Ξέρω ότι η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν καθόλου επιτυχημένη, γι' αυτό όλοι οι προπονητές και οι παίκτες θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να οδηγήσουμε την ομάδα στις επιτυχίες».

Τι δήλωσε ο Γ. Μώραλης

Δηλώσεις έκανε και ο διευθυντής επικοινωνίας και ενημέρωσης της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Ο κ. Λίνεν συναντήθηκε το πρωί με τον κ. Κόκκαλη και μετά συζήτησε με τον κ. Χρυσικόπουλο και τον κ. Θεοδωρίδη και υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία. Θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσει κάποιες εκκρεμότητές του και μετά να υπογραφούν τα συμβόλαια».

Και την Τρίτη στα γραφεία

Ο Έβαλντ Λίνεν θα μεταβεί και την Τρίτη το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ στην Αλεξάνδρας. Εκεί θα έχει μία νέα επαφή με τους παράγοντες του Ολυμπιακού και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του βοηθού του. Μετά θα ταξιδεύσει για την Γερμανία για να λύσει το συμβόλαιό του με την Μόναχο 1860 για να γυρίσει μετά στην Ελλάδα για τις υπογραφές.

¶γνοια και... εκνευρισμός στην Μόναχο 1860

Από πλευράς Μόναχο 1860 πάντως υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις, που εμπεριείχαν άγνοια και εκνευρισμό. Ο τεχνικός διευθυντής της Μόναχο 1860, Μίροσλαβ Στέβιτς μιλώντας στον γερμανικό Τύπο τόνισε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι που δεν γνωρίζω. Βρίσκομαι στο εξωτερικό για άλλα θέματα. Σας διαβεβαιώνω πως δεν έχει μιλήσει μαζί μου κανένας από τον Ολυμπιακό. Δεν έχω καμία πληροφόρηση. Δεν έχω τρία μάτια και δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Σχεδιάζουμε την ομάδα για τη νέα σεζόν με τον κύριο Λίνεν κι έχουμε αποκτήσει καλούς παίκτες, ενώ θα πάρουμε κι άλλους. Αυτό με απασχολεί επί της παρούσης. Το προπονητικό τιμ και η ομάδα είναι σε διακοπές μέχρι τις 28 Ιουνίου». Όσον αφορά στον Γενικός Διευθυντής της Μόναχο 1860, Μάνφρεντ Στόφερς σχολίασε: «Δεν επιβεβαιώνουμε, ούτε διαψεύδουμε κάτι».

Βρήκαν τον διάδοχό του...

Την ίδια ώρα στην Μόναχο 1860 φαίνεται πως έχουν βρει τον αντικαταστάτη του Έβαλντ Λίνεν. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γερμανία αυτός θα είναι ο Ράινερ Μάουρερ, ένας τεχνικός που έχει δουλέψει σε τρεις ελληνικές ομάδες (τον ΟΦΗ, την Ρόδο και την Καβάλα).

Πηγή: www.gazzetta.gr