Πολιτική
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 07:26

Η ατζέντα της ημέρας

* Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας η σημερινή.

* Σήμερα συναντώνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες προκειμένου να λάβουν σημαντικές αποφάσεις και ενδεχομένως να συμφωνήσουν για κρίσιμα θέματα που θα καθορίσουν ενδεχομένως το μέλλον της Ενωσης, την πορεία του κοινού νομίσματος, και του άμεσου μέλλοντος της ζωής των εκατομμυρίων πολιτών της.

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα για δεύτερη ημέρα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

* Επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει σήμερα αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στο πλαίσιο των ελέγχων για την οικονομική πορεία της χώρας.

* Στην ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ με θέμα: «Αξιοποίηση από τους αγρότες ορισμένων ρυθμίσεων του Νόμου 3851/2010 για την παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενεργείας», στο ξενοδοχείο «President» (Λεωφόρος Κηφισίας 43), θα συμμετάσχει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

* Από σήμερα έως τις 20 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη η 1η πανελλαδικά Διαβαλκανική Διάσκεψη Δικηγορικών Συλλόγων, υπό την αιγίδα της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας.

* Ξεκινά σήμερα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο της Κρήτης και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Ανώπολη Σφακίων το τριήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Δασκαλογιάννης: Η Κρήτη τιμά τον ήρωα της - Η επανάσταση του 1770, Μύθοι και Πραγματικότητες», που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και ο Δήμος Σφακίων, σε συνεργασία το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης.

* Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό εις ένδειξη συμπαράστασης στους περίπου 285 συμβασιούχους συναδέλφους τους, των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται, καθώς κρίθηκαν παράνομες από τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.

* Συνεχίζουν την αποχή τους οι βαθμολογητές των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν και νέα σύσκεψη για την περαιτέρω στάση τους.

* Στις 7 π.μ. έως τις 10 π.μ. κατάληψη των φυλακών Κορυδαλλού από τους φύλακες που διεκδικούν την καταβολή των υπερωριών τους.

* Στις 9:15 π.μ. στο κτίριο Justus Lipsius στις Βρυξέλλες, άφιξη των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

* Στις 9:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ (Τέρμα Σωρού-Παράδεισος Αμαρουσίου), ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου, που διοργανώνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με θέμα: «Δίκτυα Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς: Για τον Πολίτη και την Οικονομία».

* Στις 10 π.μ. στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα συνανητθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

* Στις 10 π.μ. στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα παρακολουθήσει πανελληνίους αγώνες και δοκιμαστικούς αγώνες για τους παγκόσμιους Special Olympics, Αθήνα 2011.

* Στις 10 π.μ. τρισάγιο στη μνήμη του δολοφονηθέντος αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα πριν ένα χρόνο από πυρά τρομοκρατών εν ώρα υπηρεσίας επί της οδού Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια.

* Στις 10 π.μ. στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας, συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).

* Στις 10:30 π.μ. στις Βρυξέλλες, η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

* Στις 10:30 π.μ. στη Βουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, θα συμμετάσχει στην ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Ε.Ε - Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

* Στις 10:30 π.μ. στο αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 14-16) η παρουσίαση των αποτελεσμάτων μελέτης για τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο λιμάνι του Πειραιά από τη Νομαρχία Πειραιά και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

* Στις 11 π.μ. στην Πυροσβεστική Ακαδημία (Μάτσα 10, Κάτω Κηφισιά), ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας και θα απονείμει τα πτυχία στου νέους ανθυποπυραγούς τάξης 2010.

* Στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ομιλία της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, στην ημερίδα με τίτλο: «Διαγενεακή Δικαιοσύνη και δημόσια πολιτική στην εποχή της κρίσης», που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

* Στις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στάση των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς, τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. στάση εργασίας στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, την πώληση της περιουσίας του και την κατάργηση θέσεων εργασίας.

* Στις 12 το μεσημέρι στον τέταρτο όροφο της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια του νέου Εργαστηρίου Παιδαγωγικής-Χριστιανικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Σκοπός της ίδρυσης του Εργαστηρίου είναι να εξυπηρετεί εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες στα γνωστικά αντικείμενα της παιδαγωγικής, της χριστιανικής παιδαγωγικής και της διδακτικής των θεολογικών μαθημάτων και των εφαρμογών τους, που σχετίζονται με τα αντικείμενα της εκπαίδευσης και κατάρτισης και με τη χρήση πολυμέσων, νέων μεθόδων και τεχνολογιών.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων, συνέντευξη Τύπου με θέμα τις εκδηλώσεις: «Αρχιτεκτονικό συνέδριο p-public και Ευρωπαϊκή ημέρα της μουσικής», που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά από 18 – 21 Ιουνίου.

* Στη 1 μ.μ. στη Βουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας της Βουλής για την επεξεργασία και εξέταση σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών με θέμα: «Κύρωση της Συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας».

* Στη 1:30 μ.μ. στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας.

* Στις 4 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταριίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) (Λ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων 61) εσπερίδα με θέμα: «Ελεύθερο λογισμικό VS Εμπορικό λογισμικό. Πρόκληση Επιχειρηματικής και λειτουργικής ευκαιρίας ή κίνδυνος;», διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ.

* Στις 4:30 μ.μ. στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

* Στις 5 μ.μ. η Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Νιγηρία στο πλαίσιο του Μουντιάλ, στη Νότια Αφρική.

* Στις 5:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: « Το παρόν και το μέλλον των έργων Πρασίνου στην εποχή του ΔΝΤ», διοργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Εργοληπτών Γεωπόνων Εργων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ). Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η ανάλυση της κατάστασης, όπως αυτή πλέον διαμορφώνεται μετά την είσοδο της οικονομίας μας στην μακρόχρονη περίοδο λιτότητας που μας έχει επιβληθεί, οι επιπτώσεις που θα έχει αυτή στο φυσικό περιβάλλον, οι δυνατότητες και οι προοπτικές του Γεωτεχνικού κλάδου να λειτουργήσει μέσα στο νέο αυτό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

* Στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια συλλαλητήριο κατά των εργασιακών μέτρων της κυβέρνησης διοργανώνει το Πανεργατικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

* Στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη στην Καλαμάτα, η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου Μεσσήνιων Πεσόντων Αεροπόρων. Στην τελετή θα παραστεί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας. Στη συνέχεια ο αρχηγός, και με αφορμή το πέρας της πτητικής εκπαίδευσης της 81ης Σειράς Ιπταμένων, θα επιδώσει τους επαίνους και τα βραβεία στους πρωτεύσαντες Ιπτάμενους Ανθυποσμηναγούς, σε ειδική τελετή στη Διασπορά της 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.

* Στις 7:30 μ.μ. ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα μεταβεί στον λόφο της Πνύκας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των εργασιών της 50 ής Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες. Η εκδήλωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

* Στις 8:30 μ.μ. τα εγκαίνια του Νέου Δημοτικού Γυμναστηρίου , του Κλειστού Κολυμβητηρίου και του Κωπηλατηρίου του Παγκρήτιου Σταδίου (θύρα 12). Αγιασμό θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ερηναίος.

* Στις 10 μ.μ. έως αύριο Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 7 π.μ. εκτροπή ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα μέσω του ανισόπεδου κόμβου Σελιανίτικων στην παλαιά εθνική οδό έως τον κόμβο Αιγίου, λόγω έκτακτων εργασιών αντιπυρικής προστασίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Η κίνηση προς την Αθήνα θα διεξάγεται κανονικά.