Πολιτική
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί. Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Στην Ανατολική Θεσσαλία ενδέχεται να βρέξει το πρωΐ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου στη Νότια Κρήτη η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις στην Ηπειρωτική Ελλάδα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια το απόγευμα προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)