Πολιτική
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 15:20

Α. Τσοχατζόπουλος: Πρωτοφανής σκευωρία σε βάρος μου

Για πρωτοφανή επιχείρηση ψεύδους και λάσπης με στόχο την κατεδάφιση της δημόσιας εικόνας του, κάνει λόγο ο ¶κης Τσοχατζόπουλος σε μακροσκελή ανακοίνωσή του σχετικά με το ζήτημα της ακίνητης περιουσίας του, που οδήγησε στην αναστολή της κομματικής του ιδιότητας.

Για πρωτοφανή επιχείρηση ψεύδους και λάσπης με στόχο την κατεδάφιση της δημόσιας εικόνας του, κάνει λόγο ο ¶κης Τσοχατζόπουλος σε μακροσκελή ανακοίνωσή του σχετικά με το ζήτημα της ακίνητης περιουσίας του, που οδήγησε στην αναστολή της κομματικής του ιδιότητας.

«Τις τελευταίες τρεις βδομάδες δέχομαι μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση συκοφαντική, δυσφημιστική, ανήθικη και κακόβουλη επίθεση, που μάλιστα ενδεχόμενα και θα συνεχιστεί. Στόχος η πλήρης κοινωνική απαξίωση μέσα σε λίγες μέρες, κάθε πολιτικής μου προσφοράς τα τελευταία σαράντα χρόνια στον τόπο», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά στο περίφημο διαμέρισμα επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο κ. Τσοχατζόπουλος τονίζει ότι ήταν απλά η αφορμή για μία ενορχηστρωμένη επίθεση σε βάρος του.

«Πρόκειται για μια από καιρό προετοιμασμένη επίθεση, ώστε να εναλλαχθεί τάχιστα η δημόσια εικόνα μου ως μαχόμενου δημοκρατικού πολιτικού, μ’ αυτήν ενός φαύλου κερδοσκόπου, που τώρα δήθεν ξεσκεπάστηκε», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρινίζει, «τον Απρίλιο του 2010, αποκτήσαμε μέσω τραπεζικού δανεισμού 800.000 ευρώ και εγγραφής σχετικής υποθήκης, καθώς και με ίδιους πόρους, διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στο ακίνητο της Δ. Αρεοπαγίτου και όχι βέβαια το συνολικό ακίνητο, όπως σκόπιμα προβλήθηκε».

Χαρακτηρίζει επίσης κατασκευασμένα και «φτιαχτά» τα εις βάρος του δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν ως κροίσο. Ξεκαθαρίζει συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχουν «δεκάδες ακίνητα», ούτε «τεράστια περιουσία», ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με εξωχώρια εταιρεία.

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του, ο κ. Τσοχατζόπουλος καταγγέλλει προσπάθειες να του χρεώσουν ακίνητα που αποτέλεσαν αντικείμενο της επαγγελματικής δραστηριότητας της κόρης του Αρετής, ενώ γνωστοποιεί ότι για το θέμα αυτό θα πάρει θέση και η ίδια.

Βάλλει επίσης εναντίον μιας «πλευράς συγκεκριμένων συμφερόντων», που έχουν σκοπό «να ελέγξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις αιρετές εξουσίες».

«Η πρωτοφανής σκευωρία σε βάρος μου πέτυχε ήδη μεταξύ άλλων, την κατεδάφιση της δημόσιας εικόνας μου, την αναστολή, κάτω από το βάρος της αρνητικής δημοσιότητας, της κομματικής μου ιδιότητας, την στοχοποίηση τη δική μου και της οικογένειάς μου», προσθέτει εκφράζοντας τέλος την πεποίθησή του ότι η δικαιοσύνη θα διελευκάνει την υπόθεση.