Πολιτική
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010 11:21

Στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός

Στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός, θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Συναντήσεις με ξένους ηγέτες και προσωπικότητες του σοσιαλιστικού χώρου, αλλά και το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Πρωθυπουργός για να προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα την Ηνωμένων Εθνών. Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου ο κ. Παπανδρεου θα έχει συναντήσεις με αρκετούς ξένους ηγέτες και προσωπικότητες του σοσιαλιστικού χώρου.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί και με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας). Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν στη συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης.

Ο κ. Παπανδρέου θα δώσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ την Κυριακή έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου προς τα ομογενειακά ΜΜΕ στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας.

Την Τρίτη το πρωί (τοπική ώρα), ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει της τρίτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.