Αθλητικά
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 00:37

Στους 16 η Βραζιλία

Ο Λουίς Φαμπιάνο «χτύπησε» δύο φορές, χρησιμοποιώντας στο δεύτερο γκολ το χέρι του, ο Ελάνο βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα και η Βραζιλία προκρίθηκε κερδίζοντας με 3-1 την Ακτή.

Ο Λουίς Φαμπιάνο «χτύπησε» δύο φορές, χρησιμοποιώντας στο δεύτερο γκολ το χέρι του, ο Ελάνο βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα και η Βραζιλία προκρίθηκε κερδίζοντας με 3-1 την Ακτή. Το γκολ των Αφρικανών ο Ντρογκμπά, αποβλήθηκε ο Κακά.

Μετά την Ολλανδία, η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση της στους «16» είναι η Βραζιλία. Οι παίκτες του Ντούνγκα κέρδισαν με 3-1 την Ακτή και πέτυχαν την δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια, δίχως να εντυπωσιάσουν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχοντας όμως καλά, μικρά διαστήματα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λουίς Φαμπιάνο που πήρε στην... κυριολεξία από το χέρι του την Βραζιλία καθώς πέτυχε δύο γκολ (το δεύτερο με διπλό χέρι!), ενώ το 3-0 πέτυχε ο Ελάνο. Μείωσε για τους Αφρικάνους ο Ντρογμπά ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η «σελεσάο» έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Κακά στο τέλος του αγώνα. Βασικός ο Ζιλμπέρτο, έκανε την κλασική και αθόρυβη δουλειά για την οποία τον προτιμά πάντα ο Ντούνγκα.

Χωρίς αλλαγές η Βραζιλία

Ο Ντούνγκα παρέταξε την Βραζιλία χωρίς αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Βόρειο Κορέα, με τους Μαϊκόν και Μπάστος να πλαισιώνουν στα άκρα το κεντρικό δίδυμο που αποτελούταν από τους Λούσιο και Ζουάν. Στα χαφ, ο Ντούνγκα έβαλε τους Ζιλμπέρτο και Μέλο, ενώ η τριάδα πίσω από τον μόνο προωθημένο (Φαμπιάνο) ήταν οι Κακά, Ρομπίνιο και Ελάνο που άλλαζαν συνεχώς θέσεις και προσπαθούσαν να «κουβαλήσουν» την μπάλα.

Μέσα ο Ντρογκμπά

Από την μεριά του, ο Έρικσον έκανε μόνο μία αλλαγή σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στους Πορτογάλους. Ο τεχνικός της Ακτής άφησε στον πάγκο τον Ζερβίνιο και έβαλε τον Ντρογκμπά, χωρίς να αλλάξει το 4-3-3. Οι Ντεμέλ και Τιενέ ήταν στα άκρα της άμυνας, το κεντρικό δίδυμο αποτελούσαν οι Κόλο Τουρέ και Ζοκορά, ενώ η τριάδα των χαφ ήταν οι Εμπουέ, Τιοτέ και Γιάγια Τουρέ, ο οποίος είχε κυρίως ανασταλτικές αρμοδιότητες. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντρογκμπά, ενώ στα άκρα ήταν ο Ντιντάν (δεξιά) και ο Καλού (αριστερά).

Πατούσε καλύτερα η Ακτή

Η Βραζιλία προσπάθησε στο πρώτο πεντάλεπτο να κυκλοφορήσει την μπάλα, όμως η Ακτή δεν ήταν διατεθειμένη να κλειστεί πίσω και να περιμένει. Οι Αφρικάνοι κέρδιζαν εύκολα την μπάλα καθώς ήταν σαφώς πιο δυνατοί από τους παίκτες του Ντούνγκα, προσπάθησαν να ανεβάσουν αρκετούς ποδοσφαιριστές προς την αντίπαλη περιοχή (πολλές προωθήσεις από Ντεμέλ, Τιενέ αλλά και τους Εμπουέ και Τιοτέ), όμως οι επιλογές τους ήταν στην πλειοψηφία τους κακές. ¶λλωστε, δεν υπήρχε κάποιος παίκτης που να τροφοδοτήσει εύκολα τον Ντρογκμπά, γεγονός που ουσιαστικά «αχρήστευε» τις προωθήσεις αλλά και τα ρήγματα που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οι Ντιντάν και Καλού στο ένας εναντίον ενός.

Στο πρώτο 20λεπτο, λοιπόν, η Βραζιλία ήταν αυτή που περίμενε περισσότερο και όχι η Ακτή. Ο Λούσιο προσπαθούσε να κάνει πολλά μέτρα με την μπάλα, χωρίς όμως αυτό να βγάζει κάτι καλό για την «σελεσάο», ενώ ο Μαϊκόν άρχισε τις... κούρσες μετά το πρώτο τέταρτο την ώρα που οι Ελάνο, Ρομπίνιο και Κακά ήταν ωσεί παρόντες! Μέχρι και το 25', δεν είχε γίνει καμία φάση άξια αναφοράς, με τους Αφρικάνους να είναι αυτοί που φαινομενικά βολεύονταν από την εικόνα του αγώνα.

Πρώτος συνδυασμός και γκολ!

Σε εκείνο, όμως, το σημείο, οι Βραζιλιάνοι έκαναν την πρώτη, εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, η οποία και κατέληξε σε γκολ! Ρομπίνιο, Κακά και Φαμπιάνο άλλαξαν υπέροχα την μπάλα, με τον φορ της Σεβίλλης να είναι ο τελικός αποδέκτης και να βάζει μπροστά την «σελεσάο» με δυνατό σουτ απέναντι από τον Μπάρι!

Η «σελεσάο» άρχισε να πατάει καλύτερα στα πόδια της, δεν δημιούργησε όμως άλλη απειλή μπροστά από την εστία του Μπάρι. Οι Αφρικάνοι, από την μεριά τους, ενώ στέκονταν καλά στο «Σόκερ Σίτι», βρέθηκαν πίσω στο σκορ γεγονός που τους επηρέασε μέχρι και τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου. Κάποια μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τον Σέζαρ ήταν η προσπάθεια τους να ξαναφανούν στο παιχνίδι, όμως τελικά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο και έτσι το 1-0 παρέμεινε, με τον Έρικσον να προσπαθεί να βρει τρόπο να αξιοποιήσει τον Ντρογκμπά στο δεύτερο μέρος.

Γκολάρα αλλά με χέρι!

Όπως και στο δεύτερο ημίχρονο με την Βόρειο Κορέα, έτσι και τώρα η Βραζιλία ευτύχησε να βρει εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα γράφοντας το 2-0. Ο Λουίς Φαμπιάνο χρησιμοποίησε δύο (!) φορές το χέρι του χωρίς ο διαιτητής Λανουά να δει κάτι, απέφυγε άλλους τόσους αντιπάλους και με δυνατό σουτ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, το οποίο όμως δεν έπρεπε να μετρήσει!

«Κλείδωσε» με Ελάνο

Ο Έρικσον έβαλε στο 54' τον Ζερβίνιο στο παιχνίδι αντί του Ντιντάν, ο Ντρογκμπά έχασε σπουδαία ευκαιρία να ξαναβάλει την Ακτή στο παιχνίδι και από κει και πέρα οι Αφρικάνοι παρέδωσαν πνεύμα! Η Βραζιλία είχε μία μεγάλη ευκαιρία στο 61' με τον ανεβασμένο Κακά, ένα λεπτό αργότερα όμως «κλείδωσε» τη νίκη. Ο σταρ της Ρεάλ βρήκε με ωραία συρτή σέντρα τον Ελάνο, ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 3-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο του γκολ στο Μουντιάλ.

Μείωσε με Ντρογκμπά

Ο Έρικσον έβαλε στο παιχνίδι τον Ρομαρίκ και τον Ζερβίνιο, η Ακτή προσπάθησε να μειώσει την διαφορά (ο συντελεστής τερμάτων θα παίξει πρωταρχικό ρόλο σε ισοβαθμίες) και τελικά κατάφερε να πετύχει το 3-1, όταν στο 79' ο Γιάγια Τουρέ βρήκε τον Ντρογκμπά που έσπασε με ωραία κίνηση το τεχνητό οφσάιντ και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζούλιο Σέζαρ που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Ένταση και κόκκινη Κακά

Το παιχνίδι είχε γίνει πιο δυνατό από το 60' και μετά, όμως στα τελευταία πέντε λεπτά η ένταση μεγάλωσε κατά πολύ! Ο Κεϊτά έπεσε άθελα του πάνω στον Κακά, ο Βραζιλιάνος για να τον αποφύγει έβαλε τον αγκώνα του με αποτέλεσμα ο Αφρικάνος άσος να πέσει κάτω. Ο Λανουά έβγαλε την δεύτερη κίτρινη στον Κακά ο οποίος αποβλήθηκε (ενδεχομένως για πρώτη φορά στην καριέρα του!) και θα δει από την εξέδρα το τελευταίο, αδιάφορο ματς με την Πορτογαλία.

Πηγή: www.gazzetta.gr