Κόσμος
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 08:57

Αιματηρή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο λεωφορείο που μετέφερε στρατιωτικούς.

Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο λεωφορείο που μετέφερε στρατιωτικούς.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για τρεις νεκρούς, δύο στρατιώτες και ένα 17χρονο κορίτσι - κόρη ενός στρατιωτικού που επέβαινε στο λεωφορείο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Λίγο αργότερα ένας ακόμη στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματά του ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τέσσερις. Νωρίτερα το τουρκικό δίκτυο είχε μεταδώσει ότι δύο από τους τραυματίες ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικεία Χαλκαλί, στον ευρωπαϊκό τομέα της Κωνσταντινούπολης και στο λεωφορείο επέβαιναν και συγγενείς των στρατιωτικών.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά δίκτυα, ο μηχανισμός εξερράγη στις 07:45 ώρα Ελλάδος κατά τη διέλευση του οχήματος από τη συνοικία Χαλκάλι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο οι αντάρτες του ΡΚΚ είχαν απειλήσει για επιθέσεις σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από το λεωφορείο με τα τζάμια του σπασμένα και κατεστραμμένο το χώρο αποσκευών καθώς και τραυματίες να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακριβώς πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο ή πόσοι από αυτούς ήταν στρατιώτες, αλλά σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι επιβάτες ξεπερνούσαν τους δέκα.