Κόσμος
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 14:39

Στο Λευκό Οίκο για εξηγήσεις ο στρατηγός Μακρίσταλ

Στο Λευκό Οίκο κλήθηκε για εξηγήσεις ο ανώτατος διοικητής των αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Μακρίσταλ, μετά τα απαξιωτικά σχόλια που φέρεται να έκανε για τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στελέχη της διοίκησης Ομπάμα.

Στο Λευκό Οίκο κλήθηκε για εξηγήσεις ο ανώτατος διοικητής των αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Μακρίσταλ, μετά τα απαξιωτικά σχόλια που φέρεται να έκανε για τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στελέχη της διοίκησης Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Rolling Stone http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1833740 .

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους, ο Μακρίσταλ θα αναχωρήσει από την Καμπούλ την Τετάρτη. Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας δήλωσε πως γνωρίζει για τις πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ, αρνούμενος ωστόσο προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Όπως εξάλλου διευκρίνισαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο στρατηγός Μακρίσταλ θα συναντηθεί προσωπικά με τον Ομπάμα.

Ο στρατηγός Μακρίσταλ κλήθηκε για να συμμετάσχει «προσωπικά -και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης- στη μηνιαία συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τετάρτη) για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν» στο Λευκό Οίκο, σημείωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Όπως είπε, «θα πρέπει να εξηγήσει ενώπιον του Πενταγώνου και του ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων (του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα) τις δηλώσεις που έκανε σ' αυτό το άρθρο».