Πολιτική
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 14:04

Κατάσχεση 163 κιλών ακατάλληλου για κατανάλωση γιαουρτιού στο Τζάνειο

Την κατάσχεση 163 κιλών ακατάλληλου για κατανάλωση γιαουρτιού στο Τζάνειο Νοσοκομείο ανακοίνωσε η Νομαρχία Πειραιά. Στο τραπέζι και πάλι η πρόταση για «Διατροφικό Τειρεσία».

Την κατάσχεση 163 κιλών ακατάλληλου για κατανάλωση γιαουρτιού στο Τζάνειο Νοσοκομείο ανακοίνωσε η Νομαρχία Πειραιά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 816 τεμάχια γιαούρτι αγελάδος 2% με την επωνυμία Μανδρέκας ΑΕ, σε δείγματα των οποίων ανιχνεύθηκε μετά από εργαστηριακές αναλύσεις αυξημένος αριθμός μυκήτων.

Οι κτηνίατροι της Νομαρχίας προχώρησαν σε δεσμευτική δειγματοληψία και αποστολή των δειγμάτων για μικροβιολογική εξέταση στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας μετά από επικοινωνία και ενημέρωση από

το Τζάνειο Νοσοκομείο που με τη σειρά του είχε ενημερωθεί από άλλο κρατικό νοσοκομείο για ύπαρξη μυκήτων σε παρτίδα ίδιων γιαουρτιών.

Μετά την έκδοση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με βάση την Κτηνιατρική Νομοθεσία, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο νομάρχης Πειραιά Γ.Μίχας επανέφερε την πρόταση για τη δημιουργία «Διατροφικού Τειρεσία, ενός ενιαίου και πλήρως μηχανογραφημένου κεντρικού συστήματος, όπως εξήγησε, στο οποίο θα καταγράφονται όλοι οι παραβάτες, το είδος των παραβάσεων και οι ποινές που τους έχουν επιβληθεί.

Οπως είπε ο κ. Μίχας, «ο Διατροφικός Τειρεσίας θα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας στις προμήθειες δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, νοσοκομείων, γηροκομείων, βρεφικών σταθμών, του Στρατού κλπ, έτσι ώστε οι διοικήσεις των οργανισμών να γνωρίζουν όχι μόνο ποια είναι η πιο συμφέρουσα οικονομική προσφορά που τους κατατίθεται αλλά και η πιο ασφαλής και ποιοτική».