Κόσμος
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2002 09:11

Φιλιππίνες : 14 οι νεκροί από την πτώση αεροσκάφους

Σε 14 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από την πτώση αεροσκάφους Φόκερ 27 με 34 επιβαίνοντες στον κόλπο της Μανίλας, λίγο μετά την απογείωσή του, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των αρχών. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι από τον αριστερό κινητήρα του αεροσκάφους έβγαινε καπνός λίγο πριν πέσει στη θάλασσα, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την ακτή. Τα συνεργεία διάσωσης κατόρθωσαν να ανασύρουν ζωντανούς 16 επιβαίνοντες ενώ τέσσερις αγνοούνται.

«Πρώτα είδα μαύρο καπνό να βγαίνει από τον κινητήρα και ξαφνικά κόπηκε η ουρά του αεροσκάφους,που βυθίστηκε στη συνέχεια στον κόλπο», δήλωσε μία αυτόπτης μάρτυρας. Μεταξύ των θυμάτων είναι και αρκετά παιδιά. Το αεροσκάφος μετέφερε 29 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα και ανήκε στην Laoag International Airlines. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και τουλάχιστον οκτώ αλλοδαποί, εκ των οποίων πέντε Αυστραλοί. Από την συντριβή επέζησαν ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του Φόκερ.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αερδρόμιο εσωτερικών γραμμών της Μανίλας, με προορισμό την πόλη Λαοάγκ, στον βορρά. Οι επιζώντες, από τους οποίους πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.