Αθλητικά
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 23:35

Μουντιάλ: Aποχαιρέτησαν τη διοργάνωση Αυστραλία και Σερβία

Μέσα σε ένα 4λεπτο (69' Κέιχιλ, 73' Χόλμαν) η Αυστραλία σκόραρε δύο φορές, νίκησε με 2-1 τη Σερβία, αλλά αποκλείστηκαν και οι δύο ομάδες. Πολλές ευκαιρίες είχαν οι ηττημένοι.

Μέσα σε ένα 4λεπτο (69' Κέιχιλ, 73' Χόλμαν) η Αυστραλία σκόραρε δύο φορές, νίκησε με 2-1 τη Σερβία, αλλά αποκλείστηκαν και οι δύο ομάδες. Πολλές ευκαιρίες είχαν οι ηττημένοι.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Σερβία φρόντισε να δείξει τις διαθέσεις της. Με τον Κράσιτς να είναι ιδιαίτερα κινητικός από δεξιά και να προκαλεί συνεχώς προβλήματα στους αντιπάλους του, η ομάδα του Ράντομιρ ¶ντιτς πίεσε αρκετά και δημιούργησε από νωρίς ευκαιρίες για γκολ.

Αυτός που τις έφτιαξε και προσπάθησε να σκοράρει ήταν ο ίδιος ο Κράσιτς, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν τα κατάφερνε, με αποκορύφωμα τη φάση του 12', όταν πέρασε και τον Σβάρτσερ κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Σέρβοι είχαν δώσει έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, κυριαρχούσαν στο χώρο του κέντρου κι έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, απειλώντας συνεχώς τους Αυστραλούς, που το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να αμυνθούν και να περιμένουν από τον Σβάρτσερ να σταθεί στο ύψος του. Όπως έκανε αρκετές φορές, σε προσπάθειες των Κράσιτς και Ιβάνοβιτς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος της Σερβίας που είχε συνεχώς τον έλεγχο του παιχνιδιού κι έκανε ό,τι ήθελε, πλην του να σκοράρει, καθώς ούτε ο Ζίγκιτς κατάφερνε να βρει στόχο από καλή θέση.

Πίεζε η Σερβία, σκόραρε η Αυστραλία

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σερβία μπήκε όπως και στο πρώτο. Φουριόζα και με στόχο το γκολ που θα άνοιγε τον δρόμο για την πρόκριση στους «16». Στη μεγάλη ευκαιρία που δημιουργήθηκε, όμως, ο Ζίγκιτς ήταν και πάλι άστοχος. Οι Αυστραλοί κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των αντιπάλων τους και μετά το 60', όπως ήταν λογικό, άρχισαν να... ξεμυτίζουν και να δείχνουν τις προσδοκίες τους.

Οι παίκτες του Πιμ Βερμπέεκ, εκμεταλλευόμενοι και τη φυσιολογική κούραση των Σέρβων, ισορρόπησαν την κατάσταση στο χώρο του κέντρου και άρχισαν να βγαίνουν όλο και πιο μπροστά. Τα δύο φάουλ του Μπρεσιάνο, που απέκρουσε ο Στοΐκοβιτς, ήταν η προειδοποίηση, για αυτό που θα ακολουθούσε...

Η κεφαλιά του Κέιχιλ στο 69' και το σουτ του Χόλμαν στο 73', με τον δεύτερο να έχει μπει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, έκαναν το σκορ 2-0 και από εκεί που η Αυστραλία ήταν στην άμυνα της, βρέθηκε μαζικά στην επίθεση κυνηγώντας το θαύμα, καθώς ήθελε κι άλλα γκολ για να προκριθεί! Η Σερβία, στον αντίποδα, έδειχνε να τα έχει χαμένα από την εξέλιξη της αναμέτρησης και ο Αντιτς είχε κάνει ήδη τις αλλαγές του, βγάζοντας Κράσιτς, Ζίγκιτς, Κουζμάνοβιτς, για χάρη των Τόσιτς, Πάντελιτς και Λάζοβιτς αντίστοιχα.

Ελπίδα από Πάντελιτς, αλλά...

Στο τελευταίο 10λεπτο το ματς ήταν... παιδική χαρά, με τις δύο ομάδες να βγαίνουν συνεχώς στην επίθεση με κάθε τρόπο. Η Σερβία ήθελε την ισοπαλία για να προκριθεί και απέκτησε ξανά ελπίδα στο 84', όταν ο Πάντελιτς από κοντά μείωσε σε 2-1. Παρά τις προσπάθειες στη συνέχεια, όμως, αυτό το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι οι δύο ομάδες αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Πηγή: www.gazzetta.gr