Πολιτική
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 12:19

Προσχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας στο νέο φορέα της Αριστεράς

Τη στήριξή της στην πρωτοβουλία ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα της «Δημοκρατικής Ανανεωτικής Αριστέρας» εξέφρασε η Ανανεωτική Πτέρυγα, η οποία αποχώρησε από τον Συνασπισμό κατά το 6ο συνέδριο του κόμματος. Εντός των ημερών η ανακοίνωση του νέου κόμματος.

Τη στήριξή της στην πρωτοβουλία ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα της «Δημοκρατικής Ανανεωτικής Αριστέρας» εξέφρασε η Ανανεωτική Πτέρυγα, η οποία αποχώρησε από τον Συνασπισμό κατά το 6ο συνέδριο του κόμματος, στις αρχές Ιουνίου.

Η ίδρυση του νέου κόμματος της Αριστεράς αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, καθώς σε σημερινή του συνέντευξη στο ρ/σ Σκάι, ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε: «Ιδρύουμε το κόμμα της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς».

«Θα εργαστούμε όλοι μαζί για μια ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική κοινωνική αριστερά, μακριά από σκοτεινούς κομματικούς μηχανισμούς και αντιδημοκρατικά στεγανά, απομεινάρια ενός εφιαλτικού και οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

«Αγωνιζόμαστε καθημερινά στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς, κοντά στους αγρότες, στους περιθωριοποιημένους, κοντά σε όλους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», συμπληρώνεται.

«Οι αγώνες μας είχαν και έχουν σαν τελικό αποδέκτη την κοινωνία και τους ανθρώπους, χωρίς χρωματισμούς, χωρίς διαχωρισμούς και κάθε είδους αποκλεισμούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναφερόμενος στη ίδρυση του νέου κόμματος, ο κ. Κουβέλης έκαν λόγο για «μια αριστερά που δεν αναλώνεται σε ανέξοδο, αδιέξοδο και συντηρητικό επί της ουσίας καταγγελτισμό».

«Δεν ετεροκαθοριζόμαστε και δεν συγκροτούμε το κόμμα της δημοκρατικής ανανεωτικής αριστεράς για να λειτουργήσουμε ως συμπλήρωμα της όποιας άλλης πολιτικής δύναμης», είπε χαρακτηριστικά.