Πολιτική
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010 11:06

Π. Ψωμιάδης: Nα πάψουμε να τρώμε τις σάρκες μας

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκη Παναγιώτης Ψωμιάδης, ερωτηθείς σχετικά με το 8ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκη Παναγιώτης Ψωμιάδης, ερωτηθείς σχετικά με το 8ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Προσωπικά, αγωνίζομαι για την ενότητα. Λέω όχι στις διαχωριστικές γραμμές. Όχι στον εμφύλιο. Ας μη λιθοβολούμε στελέχη που αγωνιστήκαμε μαζί και αύριο πιθανό να είμαστε πάλι μαζί. Στη ΝΔ είμαστε όλοι απαραίτητοι, δεν περισσεύει κανείς», τόνισε.

Όπως υπογράμμισε, «σήμερα ο απλός Νεοδημοκράτης θέλει να τον ακούσουμε περισσότερο από ποτέ. Θέλει πίσω τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Θέλει να μας δει ενωμένους, δίπλα στον αρχηγό μας, δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Θέλει πίσω την παράταξη των αρχών και των αξιών, την παράταξη της νίκης, την παράταξη της ελπίδας».

Σημείωσε, ωστόσο, πως «δεν μπορεί η νέα πορεία της ΝΔ να ξεκινήσει με προσωπικές στρατηγικές, με αμφισβήτηση, με ύπουλες δηλώσεις. Πρέπει όμως άμεσα, τώρα, να πάψουμε να τρώμε τις σάρκες μας, να βγούμε από τη σκιά. Αλλιώς, αν δεν ξυπνήσουμε, μαύρα σύννεφα παραμονεύουν».

Παραδέχθηκε δε ότι «δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ορισμένοι δεν υπηρέτησαν ούτε την παράταξη ούτε την πατρίδα».

«Δεν ανήκω σε αυτούς που εξελίχτηκαν σε βασιλικότερους του βασιλέως. Όμως ακόμη και σήμερα, κάποιοι, με τις πράξεις και τις θέσεις τους, εξοργίζουν το λαό. Ορισμένοι μάλιστα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, αντί να ντρέπονται, σφυρίζουν αδιάφορα. Εγκλώβισαν το κόμμα στην εσωστρέφεια, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Σήμερα είναι δακτυλοδεικτούμενοι. Ας κάνουν, λοιπόν, τώρα πίσω όλοι αυτοί και ας έρθουν μπροστά νέα πρόσωπα, που δεν φοβούνται τη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος μάλιστα στον Κώστα Καραμανλή, αναγνώρισε ότι «έκανε λάθη», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Διότι με Καραμανλή περηφανευόμασταν μέχρι το 2007 μόνο νίκες».

«Πρέπει να τρέξουμε, να προλάβουμε την κοινωνία. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τους κομματικούς σχεδιασμούς. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Τώρα είναι η ώρα της ελπίδας. Τώρα είναι η ώρα της ανάκαμψης. Τώρα είναι η ώρα του Αντώνη Σαμαρά. Τώρα είναι η ώρα της Ελλάδας. Τώρα είναι η ώρα της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε.