Πολιτική
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 06:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωΐ στα βόρεια βορειοδυτικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα βόρεια. Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωΐ τοπικά βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες στα βόρεια προβλέπει για αύριο Πέμπτη 1η Ιουλίου η ΕΜΥ. Από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)