Πολιτική
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 10:08

Υπέρ νέου κόμματος υπό την Ντ. Μπακογιάννη ο Κ. Κιλτίδης

Ανοικτά υπέρ της δημιουργίας νέου κόμματος υπό την Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης. «Μπορεί να ηγηθεί μίας προσπάθειας, με τη συμμετοχή και του ΛΑ.Ο.Σ. για την ανασύσταση της σύγχρονης κεντροδεξιάς».

Ανοικτά υπέρ της δημιουργίας νέου κόμματος υπό την Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Θέμα 989 ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης. «Δέχομαι χτυπήματα από τον κομματικό μου χώρο», υποστήριξε για την εμπλοκή του στην υπόθεση Βατοπεδίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το 80% των συναδέλφων μου του ΠΑΣΟΚ δεν διανοήθηκαν καν να με παραπέμψουν».

Ο κ. Κιλτίδης χαρακτήρισε την κ. Μπακογιάννη εθνικό κεφάλαιο για τον τόπο και εκτίμησε πως είναι η μόνη που μπορεί να εκπροσωπήσει τον αστικό χώρο με τρόπο ευρύ και σύγχρονο.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κόμμα της κ. Μπακογιάννη, απάντησε πως όλα θα εξαρτηθούν από το περιεχόμενο του σχήματος που θα γίνει, εκτιμώντας παράλληλα πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα μπορούσε να είναι συνθετικό στοιχείο μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Όπως είπε, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εκφράζει αυθεντικά τον πυρήνα και των δικών του ιδεών, «αλλά στη συνθετική έκφραση της ευρείας κεντροδεξιάς, η κ. Μπακογιάννη έχει τη μοναδικότητα».

Σε δηλώσεις του στον Real FM, o πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί να ηγηθεί μίας προσπάθειας, με τη συμμετοχή και του ΛΑ.Ο.Σ. για την ανασύσταση της σύγχρονης κεντροδεξιάς.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «απόκομμα» τη ΝΔ – «προς εκεί οδηγείται» σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Πότε είδατε Συνέδριο και να μην μένει ούτε ένα μήνυμα;»

Αναφορικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και την μη παραπομπή του, ο Κ. Κιλτίδης διέψευσε κατηγορηματικά ότι ήταν αποτέλεσμα της ανεξαρτητοποίησής του από τη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε καμία κομματική γραμμή από το ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρακτήρισε συγκλονιστικότερη στιγμή της ζωής του, τη θέση που εξέφρασε κατά της παραπομπής του το ΚΚΕ.

Τέλος, χαρακτήρισε «εθνικό έγκλημα κατά της πατρίδας» αυτό που συμβαίνει με τη βουλευτική ασυλία και τις ευθύνες υπουργών, σημειώνοντας ότι πρέπει «πάση θυσία, με εθνική συνεννόηση να αλλάξει ο συγκεκριμένος νόμος».