Πολιτική
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 10:17

Θ. Πάγκαλος: Το ΚΚΕ επιδιώκει τη βία, θέλουν νεκρό

Το ΚΚΕ επιδιώκει τη βία ... είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό, τονίζει ο Θ. Πάγκαλος. Εκ των πραγμάτων η κομματική πειθαρχία για το ασφαλιστικό, διαμηνύει.

Βαριές κατηγορίες για το ΚΚΕ και την ηγεσία του εξαπέλυσε εκ νέου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Το ΚΚΕ επιδιώκει τη βία ... είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό, τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα, κατηγορίες που επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας στο Μega.

«Οι νεκροί της Μarfin που κάηκαν από δολοφόνους ακροαριστερούς που είχαν εγκολπωθεί τα κηρύγματα της κ. Παπαρήγα, του κ. Τσίπρα και άλλων τέτοιων, το ίδιο ταυτόχρονα και ο αστυνομικός που πρόσφατα δολοφονήθηκε. Δεν θα ήταν σκόπιμο να προσφέρουμε στην κ. Παπαρήγα νεκρούς και τραυματίες σε μια βίαιη σύγκρουση που θα ξέφευγε από τον έλεγχο, για να μπορέσει να στήσει την αδιέξοδη πολιτική της», παρατήρησε.

Μιλώντας εξάλλου στην πρωινή εκπομπή του Mega, o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε: «Η τακτική που ακολουθεί το ΚΚΕ με τις πάσης φύσεως συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξεως δημιουργούν θύματα ... Η ιδεολογία του ταξικού μίσους είναι ενιαία. Ξεκινάει από την κ. Παπαρήγα και φτάνει στον δολοφόνο της γειτονιάς μας».

Όπως εξάλλου επεσήμανε, τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν το σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού: «Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ επιπλέον με αυτά τα κατάλοιπα της πολιτικής ζωής που τείνουν να εξαφανιστούν. Από τη στιγμή που το ένα έχει ήδη βγει από τη βουλή (Συνασπισμός) και το άλλο (ΚΚΕ) θα βγει σύντομα. Θρασύτατα και αναιδέστατα αυτά τα δύο κόμματα εκφράζουν την εργατική τάξη».

«Γεννήθηκαν νέοι Γκέμπελς. Το μόνο που δεν έχει πει ακόμα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το ΚΚΕ είναι υπεύθυνο για την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Ειδικά ο κ. Πάγκαλος αποκαλύπτει για άλλη μια φορά με την ΚΥΠατζήδικη φρασεολογία του ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη για κάθε είδους προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Είναι επικίνδυνοι, οι εργαζόμενοι πρέπει να αγρυπνούν», ήταν η απάντηση του Περισσού.

Σε δηκτικό ύφος ήταν και η απάντηση του ΣΥΝ, διά του υπεύθυνου Τύπου κ. Π. Σκουρλέτη. «Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε από το να απαντάμε στον υβριστή υπουργό. ¶λλωστε είναι γνωστό πως κάθε φορά που η κυβέρνηση στριμώχνεται και διαπιστώνει την απομόνωσή της από την κοινωνία επιστρατεύει τον γνωστό κ. Πάγκαλο», σχολίασε σχετικά ο κ. Σκουρλέτης.

«Ο κ. Πάγκαλος καταφεύγει και πάλι σε εμπρηστικές συκοφαντίες εναντίον της αριστεράς και του Συνασπισμού, προσπαθώντας μάταια να κρύψει ότι η κυβέρνησή του εκλέχθηκε υποσχόμενη σοσιαλισμό και εφαρμόζει μια νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα», τόνισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

Κληθείς να απαντήσει εάν η κυβέρνηση υιοθετεί την άποψη του αντιπροέδρου της ότι «το ΚΚΕ θέλει έναν νεκρό», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ανέφερε πως «ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την άποψή του. Από κει και πέρα προβληματιζόμαστε όλοι για τη στάση του ΚΚΕ που αντί να βοηθάει στη συγκεκριμένη περίπτωση τους Έλληνες πολίτες εργαζόμενους, με τις πρακτικές του πυροδοτεί καταστάσεις που κάθε άλλο παρά έχουν να κάνουν με την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων».

«Το να παίρνουμε ξεκομμένες φράσεις από μια συνέντευξη, αυτές δεν αποδίδουν και το γενικότερο νόημα», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής.

«Ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για το ασφαλιστικό»

Επίσης, στις δηλώσεις του Mega, ο κ. Πάγκαλος έθεσε για μία ακόμη φορά ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την ψήφιση του επίμαχου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Αν υπάρξουν 6-7 βουλευτές που δεν ψηφίσουν το Ασφαλιστικό, τότε πάμε σε εκλογές και ο λαός θα κρίνει, δήλωσε.

«Η πειθαρχία τίθεται εκ των πραγμάτων κάθε φορά που υπάρχει μείζων νομοθετική πρωτοβουλία. Ο προϋπολογισμός και το μνημόνιο έθεταν τέτοιο θέμα. Νομίζω ότι και αυτό το νομοσχέδιο θέτει τέτοιο θέμα. Να πω όμως πως δεν πιστεύω καθόλου στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως λόχου που ψηφίζει συμπαγώς όλα τα νομοθετήματα. Ούτε δείχνω έλλειψη κατανόησης για την αφόρητη πίεση που υφίστανται οι βουλευτές μας», αναφέρει ο κ. Πάγκαλος στη συνέντευξή του στα «Νέα».