Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 13:23

«Ασπίδα» η μεσογειακή διατροφή για τον καρκίνο του προστάτη

Ως «ασπίδα» λειτουργεί για τον καρκίνο του προστάτη η μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Molecular Nutrition and Food Research» της Αυστραλίας.

Ως «ασπίδα» λειτουργεί για τον καρκίνο του προστάτη η μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Molecular Nutrition and Food Research» της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι κάτοικοι της Ελλάδας αλλά και οι Έλληνες μετανάστες της Αυστραλίας έχουν μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του προστάτη, σε σχέση με τους κατοίκους άλλων δυτικών χωρών.

Η ομογενής διαιτολόγος και ειδική σε θέματα μεσογειακής διατροφής κ. Κατερίνα Ιτσιοπούλου, από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας και οι συνεργάτες της υποστηρίζουν ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στη μεσογειακή διατροφή. Το μήνυμα που προσπαθεί να μεταδώσει η ομογενής ακαδημαϊκός είναι ότι ακόμη και η παχυσαρκία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη μεσογειακή διατροφή.

«Σε μια εποχή που η παχυσαρκία εξελίσσεται σε μείζον ζήτημα στην Αυστραλία, που ο διαβήτης αυξάνεται και η δίαιτα γίνεται παγκόσμια εμμονή, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να διδάσκεις, να κάνεις έρευνα και να συζητάς ζητήματα διατροφής», τόνισε η κα Ιτσιοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ