Αθλητικά
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 19:14

Σοκ στη Γερμανία για τη μουντιαλική πρόβλεψη ενός χταποδιού

Η Γερμανία βρισκόταν σε κατάσταση σοκ την Τρίτη το πρωί. Το χταπόδι-ποδοσφαιρικός προφήτης» της χώρας είχε επιλέξει την Ισπανία ως μέλλουσα νικήτρια του ημιτελικού στο Ντέρμπαν…

Η Γερμανία βρισκόταν σε κατάσταση σοκ την Τρίτη το πρωί. Το χταπόδι-ποδοσφαιρικός προφήτης» της χώρας είχε επιλέξει την Ισπανία ως μέλλουσα νικήτρια του ημιτελικού στο Ντέρμπαν…

Μπορεί οι Γερμανοί να θεωρούνται κάθε άλλο παρά προληπτικοί, όμως με τον Πολ το χταπόδι κάνουν μια εξαίρεση. «Αυτός δεν είναι καλός οιωνός» έγραφε η Bild στη διαδικτυακή της έκδοση μόλις έγιναν γνωστά τα νέα της επιλογής του Πολ.

Το συγκεκριμένο χταπόδι έχει γίνει ένα είδος διασημότητας τις τελευταίες εβδομάδες, καταφέρνοντας να «προβλέψει» σωστά και τα πέντε αποτελέσματα στους αγώνες της Γερμανίας σε αυτό το Μουντιάλ. Ακόμα και την ήττα με 1-0 από τη Σερβία.

Όταν το χταπόδι επέλεξε το μπολ φαγητού με τη σημαία της Ισπανίας (έτσι βγαίνει η προφητεία) φωνές απογοήτευσης ήχησαν σε όλη τη Γερμανία.

Η τρέλα που έχει προκαλέσει φαίνεται και από το γεγονός πως δυο εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα στη χώρα διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν ζωντανά την επιλογή του Πολ.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, αλλά και τα ζώα κάνουν λάθη. Ας ελπίσουμε να ήταν αυτό ένα», δήλωσε φανερά απογοητευμένη η εκπρόσωπος Τύπου στο θαλάσσιο πάρκο Sea Life του Όμπερχαουζεν, Τάνια Μούντζιχ, όπου ζει ο Πολ.

Πάντως, αν ο Πολ κάνει λάθος, θα είναι για δεύτερη φορά σε αγώνα της Ισπανίας. Το 2008 στον τελικό του EURO οι «φούριας ρόχας» είχαν αντιμετωπίσει ξανά τους Γερμανούς. Τότε το χταπόδι είχε επιλέξει την Γερμανία ως τελική νικήτρια. Αυτή ήταν και η μόνη λάθος από τις δέκα προβλέψεις που έκανε.

«Ίσως, από την άλλη, θέλει να δώσει μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας στους Ισπανούς», επιχειρηματολόγησε η Μούντζιχ.