Πολιτική
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 16:08

ΝΔ: Πρόχειρο και μη τεκμηριωμένο το ασφαλιστικό ν/σ

Πρόχειρο, αποσπασματικό και μη τεκμηριωμένο χαρακτήρισε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και επιτέθηκε στον υπουργό Εργασίας.

Κλιμακώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Ιωάννης Βρούτσης έβαλε κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως η κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού «ανέδειξε την προχειρότητα, το έλλειμμα τεκμηρίωσης και τις τεράστιες αδυναμίες του νομοθετήματος».

Επέμεινε μάλλιστα στα περί αντισυγματικοτήτων του νομοσχεδίου, υποστήριξε πως το περιεχόμενό μου με περισσότερες από 60 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. «Ποικίλα κομματικά, συντεχνιακά συμφέροντα, βρίσκονται πίσω από τις συνεχείς τροπολογίες που κατατίθενται. Το “ράβε ξήλωνε” δεν έχει τελειωμό. Ο ευτελισμός της διαδικασίας δεν έχει τέλος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του υπουργού Εργασίας, του καταλόγισε παλινωδίες και διαψεύσεις εξαγγελιών, που «του έχουν στερήσει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας».

«Το Ασφαλιστικό “Μωσαϊκό”, που ψηφίζει σήμερα η κυβέρνηση, είναι πρόχειρο, αποσπασματικό, μη τεκμηριωμένο» τονίζει ο κ. Βρούτσης και εκτιμά πως «ότι το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να αλλάξει και πάλι».