Πολιτική
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 17:03

Γ. Πεταλωτής: Θέμα τεράστιας ευθύνης η ψήφιση του ασφαλιστικού

Θέμα τεράστιας ευθύνης από όλους τους βουλευτές χαρακτήρισε την ψήφιση ή καταψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Θέμα τεράστιας ευθύνης από όλους τους βουλευτές χαρακτήρισε την ψήφιση ή καταψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ερωτηθείς εάν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ένα ερώτημα που βρίσκεται σε λάθος βάση, ενώ για το εάν θα υπάρξει διαγραφή σε περίπτωση μη υπερψήφισης μέρους του νομοσχεδίου χαρακτήρισε «άκομψο» να αναφέρεται ο ίδιος στο ζήτημα όταν το απόγευμα θα υπάρχει ψηφοφορία.

Σημείωσε ακόμη ότι «τα ζητήματα που διακυβεύονται είναι τεράστια και η συζήτηση περί κομματικής πειθαρχίας μειώνει τη σημασία αυτής της τεράστιας μεταρρύθμισης που γίνεται».

«Η τεράστια προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από την ΚΟ και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως από τον ελληνικό λαό μας φέρνει προ των ευθυνών μας», επεσήμανε σε άλλο σημείο.

Τόνισε δε ότι «οι επιλογές είναι συγκεκριμένες, τα διλήμματα είναι συγκεκριμένα: Εάν δεν πάμε μπροστά με την επίλυση του ασφαλιστικού δεν θα έχουμε ασφαλιστικό σύστημα» και πρόσθεσε: «Ο καθένας από εμάς -συνέχισε- αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του και πράττει αναλόγως».

Επί της ουσίας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επεσήμανε ότι το ν/σχ «εγγυάται τη βιωσιμότητα, τη ρεαλιστικότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, εγγυάται όχι μόνο τις τωρινές συντάξεις αλλά και το ότι οι επόμενες γενιές θα παίρνουν σύνταξη παρά την τραγική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων».

Σε ερώτηση για το εάν θα χρειαστούν και άλλες συμπληρωματικές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, παρατήρησε, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ως αυτονόητο ότι μπορούμε να υπάρχουμε σήμερα ως ελληνική οικονομία και πρόσθεσε ότι εάν δεν καταφέρναμε να υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης δεν θα μπορούσαμε να έχουμε την άνεση να συζητάμε για λεπτομέρειες του ασφαλιστικού συστήματος.

«Από εκεί και πέρα βρισκόμαστε μόνο στην αρχή μιας τεράστιας προσπάθειας και αυτό δεν έχει καμία σχέση με όλη αυτή την παραφιλολογία για νέα μέτρα», ξεκαθάρισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ