Πολιτική
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 18:02

Γ. Πεταλωτής: ¶κρως απογοητευτική η τοποθέτηση Αντ. Σαμαρά

«¶κρως απογοητευτική για τον ελληνικό λαό» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη σημερινή τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από την κρίση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«¶κρως απογοητευτική για τον ελληνικό λαό» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη σημερινή τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από την κρίση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Είδαμε σε ένα πολύ μεγάλο σίριαλ, ο κ. Σαμαράς να υπερασπίζεται και πάλι την πολιτική της ΝΔ, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τις εσωκομματικές του ισορροπίες και το πρόσφατο παρελθόν της παράταξής του, όταν όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτό που περνάμε σήμερα οφείλεται σε ένα τεράστιο βαθμό στη διακυβέρνηση Καραμανλή», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι «πραγματικά θα πρέπει να ανησυχούμε γιατί φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς και οι επιτελείς του δεν αντελήφθησαν τίποτα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμη «είδαμε ξανά τον κ. Σαμαρά να επικαλείται τα ψευδή στοιχεία που έδωσε η ΝΔ προεκλογικά, τα οποία μας οδήγησαν στην τεράστια αναξιοπιστία, της οποίας τα αποτελέσματα βιώνουμε».

«Ο κ. Σαμαράς μπορεί να αυξομειώνει το έλλειμμα κατά το δοκούν, εκείνο που δεν μπορεί όμως να μειώνει είναι η νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να αμφισβητεί το τεράστιο έλλειμμα που η ΝΔ κληροδότησε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθούμε να μειώσουμε με τις αποφάσεις μας».

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, επεσήμανε ότι η ΝΔ «υποτίθεται ότι θα έκανε μεταρρύθμιση», ωστόσο «το έφτασε με άδεια ταμεία γιατί οι επιτελείς της τα διαχειρίστηκαν με τρόπο που σήμερα είναι υπόλογοι στη Δικαιοσύνη».

Για τις προτάσεις του κ. Σαμαρά για την οικονομία, όπως την άρση του καμποτάζ, το άνοιγμα των ελεύθερων επαγγελμάτων και την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, δήλωσε ότι καλύτερα θα ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ να δικαιολογηθεί γιατί έφτασαν τα πράγματα μέχρι εδώ σε όλα αυτά τα σημεία της οικονομίας.

Αναφερόμενος δε στην υπόθεση «ΑΓΡΟΓΗ», παρατήρησε ότι ενώ ο κ. Σαμαράς μίλησε για περιορισμό της σπατάλης θα έπρεπε να μιλήσει συμπληρωματικά και για κακοδιαχείριση, «για να μπορέσει να κατανοήσει ο ελληνικός λαός το μπαράζ της υπεράσπισης των πρώην υπουργών της ΝΔ στην υπόθεση "Αγρογή" και σε όλες τις παρόμοιες υποθέσεις».

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που εν μια νυκτί δημιούργησαν στρατιά δικών τους ανθρώπων, σήμερα προσπαθούν να υπερασπιστούν τη νομιμότητα αυτών των προσλήψεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω υπόθεση ακολουθεί το δρόμο της δικαιοσύνης και ότι εκεί θα καταλογιστούν ευθύνες.

«Από εδώ και στο εξής, οι ευθύνες θα καταλογίζονται όπου κι αν βρίσκονται, από όπου κι αν προέρχονται», διεμήνυσε.

Σε ό,τι αφορά τις έντονες επικρίσεις απέναντι στο Μνημόνιο από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, υποστήριξε ότι σχετίζονται με τα αδιέξοδα των ίδιων των πολιτικών σχηματισμών.

«Όταν η ΝΔ δεν μπορεί να βρει τον στοιχειώδη βηματισμό της ανακάλυψε ως στρατηγική την απαλλαγή από το Μνημόνιο, από μια κατάσταση στην οποία η ίδια μας οδήγησε», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ