Πολιτική
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 09:08

Boυλή: Προ ημερησίας σε επίπεδο αρχηγών

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τη νεολαία και τα δικαιώματα των νέων, πραγματοποιείται το πρωί με πρωτοβουλία της κ. Αλέκας Παπαρήγα. Μία μέρα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους για την οικονομία, τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τη νεολαία και τα δικαιώματα των νέων, πραγματοποιείται το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, με πρωτοβουλία της γενικής γραμματέως της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα. Μία μέρα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους για την οικονομία, τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Όπως επισημαίνει η κ. Παπαρήγα, «η νέα γενιά ήδη βιώνει και θα βιώσει ακόμα πιο έντονα τις συνέπειες των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε όλους τους τομείς. Οι αντιδραστικές αλλαγές πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, τον ελεύθερο χρόνο».

Μεταξύ άλλων, στο αίτημά της προς τον πρόεδρο της Βουλής για τη συζήτηση, η επικεφαλής του ΚΚΕ σημειώνει πως η αύξηση της νεανικής ανεργίας, η κατάργηση, επί της ουσίας, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που προβλέπεται και στο μνημόνιο με την τρόϊκα, προχωρά μαζί με τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και την ανασφάλιστη εργασία, την πλήρη απαξίωση του βασικού πρώτου μισθού, την μετατροπή των συντάξεων σε επίδομα "φτώχειας"».