Πολιτική
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 15:10

Αν. Λοβέρδος: Κάνουμε το μέγιστο που μπορούμε

«Τα μηνύματα που εκπέμπουμε σήμερα στο διεθνές στερέωμα είναι επιτέλους μηνύματα θετικά», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην ψήφιση του ασφαλιστικού και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα δείχνει ότι επιστρέφει στην ευημερία».

«Τα μηνύματα που εκπέμπουμε σήμερα στο διεθνές στερέωμα είναι επιτέλους μηνύματα θετικά», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην ψήφιση του ασφαλιστικού.

Σήμερα κάνει τον γύρο του κόσμου ότι «η Ελλάδα έχει αποφασίσει να επιστρέψει στον δρόμο της αξιοπιστίας, ευημερίας, να λύσει τα προβλήματά της, έκανε ότι μπορούσε για να προσαρμόσει τα δεδομένα του ασφαλιστικού της προβλήματος», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη πολιτική ηγεσία που έκανε κινήσεις αλληλεγγύης για την επόμενη γενιά. Επίσης σημείωσε ότι η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης βοηθάει εξ αντικειμένου τους επόμενους, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει η περίοδος αυτή να είναι βραχεία.

«Δεν είναι όλα αυτά το μέγιστο που θα θέλαμε. Είναι το μέγιστο που μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «με πρίσμα την επίγνωση των δυσκολιών της χώρας έχει την υποχρέωση να αναπτύξει προγράμματα που προσπαθούν να στηρίξουν τους νέους και τους ανέργους». Γνωστοποίησε μάλιστα πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν πολλά τέτοια.

Αντιπαράθεση Αν. Λοβέρδου – Αλ. Τρίπρα

Εξάλλου, την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας, που έκανε λόγο για συκοφαντίες και ψεύδη από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η αναφορά του ότι ο κ. Λοβέρδος ήταν προσκεκλημένος και μίλησε σε ιδιωτικό κολέγιο, το οποίο χρωστάει €3 εκατ. στο ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι περιέπεσε σε «ατόπημα ανάξιο της ιδιότητας αρχηγού κόμματος» καθώς - όπως είπε - αναφερόμενος απλώς σε δημοσίευμα «θεώρησε ότι μια ομιλία του είχε σκοπό να προωθήσει κάποιο ιδιωτικό κολέγιο».

Εξήγησε ότι επρόκειτο για εκδήλωση μιας οργάνωσης από την Θεσσαλονίκη της βουλευτού της ΝΔ, Έλενας Ράπτη, για την δωρεά οργάνων, καθώς ο ίδιος είναι δωρητής οργάνων και ότι δεν υπήρχε πουθενά οποιαδήποτε σχέση με ιδιωτικό κολέγιο.

«Πρέπει να ντρέπεται για αυτό που έκανε σήμερα», πρόσθεσε και υπογράμμισε πως για καλή του τύχη (του κ. Τσίπρα) «το ΙΚΑ σε σχέση με το συγκεκριμένο κολέγιο είχε κάνει πολύ πριν τα δημοσιεύματα την δουλειά του και είχε εντοπίσει χωρίς καμία ανάμειξη πολιτικής ηγεσίας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

«Η στοχοποίηση όταν είναι πολιτική μπορεί να γίνει κι ανεκτή, όταν η σύγκρουση είναι οριακή, αλλά η προσωπική στοχοποίηση με συκοφαντίες χαρακτηρίζει το πρόσωπο που επιδίδεται σε αυτή» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ