Πολιτική
Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010 10:48

Κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος από τον Ευ. Βενιζέλο

«Aσυνάρτητο και προφανώς συκοφαντικό» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Veto, με τίτλο «Ο Βενιζέλος, ο (βιομήχανος) κουνιάδος του, τα παγωτά και το ...site γνωριμιών».

«Aσυνάρτητο και προφανώς συκοφαντικό» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Veto, με τίτλο «Ο Βενιζέλος, ο (βιομήχανος) κουνιάδος του, τα παγωτά και το ...site γνωριμιών».

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα αναφέρει πως «απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη συμπρωτεύουσα με τη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας, όπου συμμετέχει κι ένας φορέας-φάντασμα».

Ο κ. Βενιζέλος εξηγεί ότι πρόκειται για τη διοργάνωση της έκθεσης Defensys, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας και ότι εκτός από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που είναι ο επίσημος δημόσιος φορέας διοργάνωσης εκθέσεων, μετέχει και ένας φορέας "φάντασμα", το ΔΙΠΕΚ.

|Το δημοσίευμα εκλαμβάνει το Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο (ΔΙΠΕΚ) ως ιδιωτική εταιρεία και αγνοεί ότι πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία που ανήκει κατά 100% στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το οποίο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου είναι εκ του νόμου ο σύμβουλος της Πολιτείας στα θέματα της πραγματικής οικονομίας και χρησιμοποιείται από αυτό ως επιχειρησιακός φορέας», συμπληρώνει ο υπουργός. Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος τονίζει τα ακόλουθα:

«¶ρα η συμμετοχή του ΔΙΠΕΚ, που είναι στην πραγματικότητα συμμετοχή του ΕΒΕΘ στην οργάνωση της έκθεσης, υποδηλώνει την απολύτως αναγκαία στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης στο εγχείρημα.

Είναι δε ευρύτατα γνωστό ότι ο αιρετός πρόεδρος του ΕΒΕΘ (και ως εκ της ιδιότητός του αυτής πρόεδρος του ΔΙΠΕΚ) είναι ο κουνιάδος μου κ. Δημήτρης Μπακατσέλος, ο οποίος, χάριν της ανάπτυξης της πόλης της Θεσσαλονίκης, προσέφερε μέχρι πριν λίγες εβδομάδες αμισθί τις υπηρεσίες του και ως πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΘ».

«Τι δικαιολογεί άραγε αυτό το πάθος που οδηγεί σε παιδαριώδεις και χυδαίες συκοφαντίες;», διερωτάται ο κ. Βενιζέλος και απαντά:

«Πρώτον, η αίσθηση της ατιμωρησίας, που δυστυχώς κυριαρχεί σε ορισμένους εκμεταλλευτές της ενημέρωσης που πλούτησαν με τις μεθόδους αυτές. Και δεύτερον, η απροκάλυπτη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων μέσω του Τύπου. Τα φαινόμενα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν θεσμικά και θα αντιμετωπιστούν».