Κόσμος
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 08:10

Ουγκάντα: Στους 64 οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση

Στους 64 ανέρχονται οι νεκροί από τη διπλή επίθεση χθες το βράδυ σε δύο εστιατόρια της Καμπάλα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ουγκάντας.

Στους 64 ανέρχονται οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση χθες το βράδυ σε δύο εστιατόρια της Καμπάλα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ουγκάντας.

«Έχουμε 64 νεκρούς και 65 τραυματίες. Οι εθνικότητες των θυμάτων θα ανακοινωθούν αργότερα», δήλωσε η Τζούντιθ Ναμπακούμπα.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε ένα αιθιοπικό εστιατόριο σε νότια περιοχή της Καμπάλα και σε μια λέσχη του ράγκμπι σε ανατολική συνοικία της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί άνθρωποι προκειμένου να παρακολουθήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα ανακοίνωσε πως μεταξύ των νεκρών είναι και ένα Αμερικανός.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουγκάντας, Κάλε Καγιχούρα, συνέδεσε τη διπλή βομβιστική επίθεση με τις πρόσφατες απειλές των ισλαμιστών ανταρτών της αλ Σαμπαάμπ στη Σομαλία εναντίον της Ουγκάντας και του Μπουρούντι, των δύο χωρών που συμβάλλουν στην ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στην Σομαλία.