Πολιτική
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010 15:19

Να απογραφούν ως δημόσιοι λειτουργοί ζητούν οι πανεπιστημιακοί

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η ηλεκτρονική απογραφή των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ.

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η ηλεκτρονική απογραφή των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ.

Μετά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που σε ανακοίνωσή της χθες ζητούσε την απογραφή των μελών της με την ιδιότητα των κρατικών λειτουργών, άλλος ένας κλάδος, αυτός των πανεπιστημιακών, ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, την τροποποίηση του εντύπου απογραφής.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) ζητεί «να αντικατασταθεί στο έντυπο απογραφής και στη Γ Ομάδα – Εργασιακή σχέση ΔΔ, η φράση "Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού", με τη φράση "Μόνιμοι Υπάλληλοι Δημοσίου Δικαίου και Δικαστικοί Λειτουργοί"».

Η ρύθμιση που εισηγούνται οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ισχυρίζονται ότι «τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή θέση και δεν επιτρέπει τη δημιουργία οποιασδήποτε παρεξήγησης, αφού κατά το άρθρο 16 παρ. 6 του Συντάγματος της Ελλάδος οι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι λειτουργοί».

Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποιεί η διοίκηση της ΠΟΣΔΕΠ, θα αναγκαστεί άμεσα και εντός της ημέρας να ζητήσει από τα μέλη της να απόσχουν από τη συμπλήρωση του απογραφικού δελτίου στην ιστοσελίδα της «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απογραφής Μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ