Κόσμος
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 10:54

ΒΡ: Αναβάλλεται το κρίσιμο τεστ στην κατεστραμμένη γεώτρηση

Η ΒΡ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλει και πάλι το κρίσιμο τεστ για το νέο σύστημα που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Διαρροή που εντοπίστηκε σε αγωγό, αναγκάζει την ΒΡ να αναβάλει και πάλι το κρίσιμο τεστ για το νέο σύστημα που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρεία.

Τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) οι αμερικανικές αρχές είχαν δώσει το «πράσινο φως» στην εταιρεία να προχωρήσει στην κρίσιμη δοκιμή.

«Κατά τη διάρκεια των προετοιμασίων για τη δοκιμή αυτή...εντοπίστηκε διαρροή σε έναν από τους αγωγούς. Ο αγωγός απομονώθηκε και θα επισκευασθεί πριν ξεκινήσει η δοκιμή», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η BP.

Το νέο κάλυμμα, που φέρει την ονομασία Top Hat 10, τοποθετήθηκε τη Δευτέρα και εκτιμάται ότι θα επιτρέψει τη συγκέντρωση του συνόλου της ποσότητας του πετρελαίου που διαρρέει από την πετρελαιοπηγή και, σύμφωνα με ένα δεύτερο σενάριο, να σταματήσει πλήρως τη διαρροή.

Προτού τεθεί σε λειτουργία το νέο κάλυμμα, οι μηχανικοί της BP οφείλουν να πραγματοποιήσουν μια δοκιμή, κλείνοντας διαδοχικά τις βαλβίδες του καλύμματος και μετρώντας την πίεση, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες διαρροές σε άλλα σημεία της εγκατάστασης.